svthardeMet een tweede zege op rij heeft ’t Harde zo kort voor de eerste korte onderbreking van de competitie aansluiting gevonden bij de middenmoot in de 3e klasse C. Tegenstander Oene werd bij vlagen compleet overklast en het was nagenoeg een wonder dat slechts één doelpunt de wedstrijd de wedstrijd besliste. Het was aanvoerder Terence ten Brink die een prima assist van Dinand omzette in een doelpunt en daarmee de drie punten veilig stelde.

Al in de warming-up moest trainer Edwin van Egteren noodgedwongen zijn formatie aanpassen, nadat Arnoud Kamerbeek ziek afhaakte. Zijn vervanger Menno van ’t Hul speelde onbevangen en liet zich gelden op het middenveld.

Na een wat rommelige openingsfase nam ’t Harde het initiatief in de wedstrijd en kreeg het de eerste grote kans via Bram van de Worp. Zijn schot ging misschien ietwat gehaast over het doel van de uitstekende Oener-doelman. De volgende grote kans was voor Henk Elskamp, maar zijn schot werd overgetikt door de doelman.

Oene was voornamelijk gevaarlijk vanuit de omschakeling. Wesley Huenestein voorkwam een doelpoging door een counter in de zestienmeter onschadelijk te maken. Doelman Visch reageerde uitstekend op een volgende aanval door een schot van dichtbij tot hoekschop te verwerken.
In het laatste kwartier voor rust liet ’t Harde zien wat het kon. Prachtige aanvallen werden op de mat gelegd en grote kansen werden gecreëerd. De afronding liet helaas nog te wensen over, maar het is goed om te zien welk voetballend potentieel de ploeg heeft.

Na rust was ’t Harde nog steeds de bovenliggende partij. Grootste kans was er voor Melvin Boender die een afgemeten voorzet van Michael Jeensma inkopte, maar zijn inzet via de binnenkant van de paal zag belandden in de handen van de keeper.

Doordat ’t Harde bleef drukken en op zoek ging naar een treffer, gaf de ploeg ruimte weg aan Oene om te counteren. Davey Visch kreeg een aantal hachelijke situaties te verwerken, waarbij de doelman zelfs koppend buiten zijn eigen zestien redding moest brengen.

In de 83e minuut werd de ban gebroken. De voor Henk Elskamp ingevallen Dinand Dekker werd op de rand van het strafschopgebied vrijgespeeld en hij gaf in een beweging de bal in de loop mee op ten Brink die de keeper van Oene met lage schuiver kansloos liet, 0-1. De treffer werkte even als bevrijdend, want niet veel later kreeg Jeensma in de omschakeling een grote mogelijkheid om de wedstrijd meteen in het slot te gooien. In een één-op-één met de keeper kon de aanvaller op volle snelheid net de bal niet voldoende onder controle te houden.

Bijna lukte het Oene nog om in de slotfase een punt te stelen. In de blessuretijd werd na een hoekschop een bal van dichtbij over gekopt door de laatste man van Oene. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. ’t Harde boekte een tweede zege op rij. Absoluut terecht, maar uiteindelijk toch zwaarbevochten door het missen van zoveel uitgespeelde kansen. Het spel biedt in ieder geval voldoende perspectief voor de komende periode. Op zaterdag 29 oktober hervat ’t Harde de competitie thuis tegen Sportclub Teuge.

Scoreverloop: 83e 0-1 Terence ten Brink

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Michiel Vlijm, Jordy Huenestein, Wesley Huenestein, Rico Leusink; Menno van ‘t Hul, Terence ten Brink ©, Bram van de Worp; Michael Jeensma, Henk Elskamp (65e Dinand Dekker), Melvin Boender.