‘T HARDE/DOORNSPIJK – Reggefiber begint in het najaar met de aanleg van een glasvezelnetwerk in ’t Harde en Doornspijk. Wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg en regiomanager Bert van Pijkeren van Reggefiber ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Bij het signeren van de overeenkomst werd de eerste wijkdistributiecentrale geplaatst aan de Burgemeester Ulco de Vriesweg. De wijkdistributiecentrale is het verdeelpunt van waaruit alle woningen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Medewerkers van Reggefiber gaan binnenkort alle woningen in ’t Harde en Doornspijk bij langs om te kijken waar het glasvezelnetwerk het beste kan worden aangelegd in de woningen. Ze gaan ook langs bij huizen die geen glasvezelabonnement hebben afgesloten.

Ongeveer vier weken voordat de graafwerkzaamheden in een straat starten ontvangen bewoners een informatiepakket. Hierin legt Reggefiber uit hoe de aanleg van het glasvezelnetwerk in zijn werk gaat. Ook is er een servicepunt ingericht in boekhandel The Readshop Express Marsman in ’t Harde.

Bron: De Stentor