logo-politie-vierkantZWOLLE – Een achtervolging van drie auto-inbrekers in Zwolle is vrijdagavond met een aanrijding geëindigd op de A28 bij ’t Harde.

De auto van de verdachten botste achterop een vrachtwagen. Er vielen geen gewonden. Twee van de drie zijn gearresteerd, de derde ontkwam.

De mannen van 18, 20 en 21 jaar uit Utrecht waren eerder deze week aangehouden op verdenking van het plegen van auto-inbraken in Stadshagen. Vrijdag werden ze vrijgelaten, en kort daarna gesignaleerd in de wijk Holtenbroek. Ze gedroegen zich verdacht. Toen agenten de mannen wilden controleren sloegen ze op de vlucht. Daarop ontstond een achtervolging. Op de A28 ter hoogte van ’t Harde botste de auto achterop een vrachtauto.

Tijdens de achtervolging werd er iets uit de auto gegooid. Uit onderzoek bleek dat het vermoedelijk om gestolen goederen gaat. De spullen zijn in beslag genomen.

De politie vermoedt dat de drie mannen de buit van de autokraken in Stadshagen hadden verborgen en na hun vrijlating wilden ophalen.De twee aangehouden mannen zitten weer vast, de zoektocht naar de derde gaat door.