De Apeldoornse M.L. (32) uit Apeldoorn werd vorig jaar januari in ’t Harde aangetroffen met inbraakwerktuigen, een speelgoedpistool, een koperen kabelrol en gestolen kentekenplaten in zijn kofferbak.

Dit moest hij vrijdag bij de politierechter in Zutphen verklaren.

De politie zag hem in de betreffende nacht samen met een ander door de Prins Johan Frisolaan in ’t Harde rijden. In deze villawijk viel L.’s oude Mitsubishi nogal op en dit was ook de reden dat de politie hem staande hield. In zijn kofferbak vonden ze vervolgens allerlei verdachte spullen waaronder lopers, touwladders, lantaarns en een breekijzer. Van de koperen kabelrol zei L. dat hij hem had gevonden op een plek waar ze aan de weg werkten.

Naast deze strafbare feiten in ’t Harde, stond de Apeldoorner ook terecht omdat hij bij de Shell in zijn woonplaats een aantal keren had getankt zonder te betalen. Hiervoor gebruikte hij de kentekenplaten die in zijn kofferbak werden gevonden. Verder heeft hij een lange tijd gereden met een ongeldig rijbewijs en hingen er nog acht maanden gevangenisstraf boven zijn hoofd van een eerder opgelegde voorwaardelijke straf. De man wilde zelf niet te veel kwijt over de zaak, maar wel over zijn persoonlijke omstandigheden. “In die tijd had ik te horen gekregen dat ik leed aan kanker en daarom kon het me allemaal niet meer zoveel schelen. Ik had overal lak aan. Daardoor heb ik heel wat stomme dingen gedaan”, zei hij tegen de rechter. “Bovendien ben ik lange tijd verslaafd geweest aan wiet en drank en als klap op de vuurpijl is mijn vrouw bij me weg gegaan. De ommekeer kwam toen ik van oktober tot december in de gevangenis moest. Toen realiseerde ik me dat het zo niet verder kon.”