bloemplukdag_avogel’t HARDE – Zelf een prachtig wildboeket van rode zonnehoeden, grote kattenstaart en cosmea plukken? Dat kan. Want op 24 oktober worden de A.Vogel tuinen van 13:00 tot 15:00 uur weer omgedoopt tot pluktuinen. Duik met de tuinmannen de velden in en stel zelf een herfstboeket samen. Deelname is gratis. Met de Bloemplukdag sluit A.Vogel traditioneel het tuinseizoen af. Een topjaar dit keer. Want het bezoekersaantal bereikte een record van 40.000 bezoekers. En de oogst bleek ondanks het koude voorjaar één van de beste allertijden te zijn. Wilfred Schenk, Hoofd A.Vogel tuinen: “Zo’n 45.000 kilo aan planten hebben we dit jaar van het land gehaald. En de kwaliteit? Bijzonder goed. Aan het hoge gehalte werkzame stoffen in de planten zag je totaal niet af dat het voorjaar traag van start ging.”

Gelukkig zijn lang niet alle planten geoogst. Sterker nog: er staat nog een kleurenpracht aan bloemen. Klaar om door liefhebbers geplukt te worden op de Bloemplukdag, een uitje voor het hele gezin in de herfstvakantie. Want naast het plukken, kunnen bezoekers ook A.Vogel producten proeven, een speurtocht doen, het blotevoetenpad lopen en een herfstwandeling maken over het prachtige landgoed Zwaluwenburg.

De A.Vogel tuinen zijn te vinden aan de Eperweg tussen ‘t Harde en Elburg. De toegang is gratis. De plukvelden bevinden zich voor in de tuinen aan het einde van het grasveld (voorbij de tent). Uitsluitend op de georganiseerde Bloemplukdag op 24 oktober van 13:00 tot 15:00 uur kan de bezoeker een boeket samenstellen in de A.Vogel tuinen.