ko_kalf_wandeltochtEen wandeltocht die z’n naam eer aandoet. Dat is de Ko-Kalf Boerderijenwandeltocht die zaterdag 29 juni 2013 alweer voor de zevende maal vanuit ’t Harde wordt gehouden. De tocht wordt georganiseerd door het Elburgse biologische rundvleesveebedrijf Ko-Kalf in samenwerking met voetbalvereniging ‘t Harde en staat onder auspiciën van de Oostelijke Wandelsport Bond. De wandeltocht staat bekend als één van de succesvolste van de wandelbond en trok vorig jaar rond de 600 deelnemers.

De start is, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet vanaf boerderij Schouwenburg, maar vanaf Sportpark Schenk, Bovenweg 8 te ‘t Harde. De deelnemers kunnen kiezen uit routes van vijf, tien, twintig, dertig en veertig kilometer lengte (een goede training voor de vierdaagsegangers!)

Deze voeren de deelnemers door “boerenland” met boerderijen (onder meer een EKO-boerderij van Ko-Kalf) en landgoederen, maar gaan ook door het bos, het vestingstadje Elburg en door de tuinen van A. Vogel (Biohorma). Aan het einde van de wandeltocht is er een verrassend muzikaal optreden. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen.

Iedere wandelliefhebber kan aan deze tocht deelnemen. Lidmaatschap van een wandelsportorganisatie is niet vereist. Deelname kost € 3,-, leden betalen € 2,-. Een herinnering is tegen kostprijs verkrijgbaar.

De deelnemers krijgen een duidelijke routebeschrijving mee, maar de routes zijn ook met pijlen aangegeven.

Er kan vanaf 8.00 uur worden gestart. Wie veertig kilometer wil afleggen kan tot 9.00 uur vertrekken, wie dertig kilometer wil afleggen tot 10.00 uur. Wie kiest voor de twintig kilometer tot 12.00 uur. Deelnemers op de tien en vijf kilometer kunnen starten tot resp. 14.00 en 14.30 uur. Om 17.00 uur sluit echter de startlocatie! Ook nordic-walkers zijn van harte welkom.

Voor nadere inlichtingen: tel. 0525 – 688899 of www.ko-kalf.nl. Op zaterdag 29 juni bereikbaar op mobiel: 06-21573940.