svtharde’t HARDE – s.v. ’t Harde heeft zich zelf een enorme dienst bewezen door thuis te winnen tegen het hooggeplaatste v.v. Zeewolde. Op voorhand een lastige partij en met de resultaten van de laatste oefensessies in het achterhoofd, was het vertrouwen niet bijzonder gegroeid.

In de eerste helft ging het redelijk tegen elkaar op. Zeewolde had de beste kans maar een katachtige beweging van uitblinker Nick Grootkarzijn voorkwam een vroege achterstand. Echt uitgespeelde kansen waren op één hand te tellen maar hetgeen wat voorgeschoteld werd was zeker de moeite waard op naar te kijken. In het tweede bedrijf eerst een zelfde beeld. Zeewolde de betere kansen tegen een strijdend s.v.’t Harde. De grootste kans op de 0-1 had Pieter Blom maar hij wist van korte afstand van het doel de bal op de lat te schieten.

Hierna werd dezelfde Pieter Blom in een zetel richting doel gebracht toen Michael Jeensma de bal knullig inleverde en hij wist op zijn beurt het cadeau prima te verzilveren. Een flinke domper voor de Hardenezen die echter van korte duur was want binnen twee minuten kregen ook zij een presentje voorgeschoteld. Het uitverdedigen van doelman Duits was alles behalve goed waardoor de bal zomaar voor de voeten van Henk Elskamp belandde die op zijn beurt het open doel wist te vinden.

Na de gelijkmaker zagen we een ander s.v.’t Harde wat vooral veel strijd op de mat legde en het gevoel kreeg dat er meer te behalen was. Tien minuten na de gelijkmaker was er een prima kans voor Michael Jeensma maar zijn inbreng leverde nog geen voorsprong op. Dezelfde Michael Jeensma wist in de 84e minuut wel een voorzet op maat af te leveren en Robbert Strijkert kopte professioneel binnen.

In de resterende tijd (90 +8)probeerde Zeewolde toch naar een slotoffensief toe te werken maar de wat geïrriteerde polderbewoners waren drukker met het feit dat ze achter stonden dan dat ze probeerden de gelijkmaker op het bord te krijgen. Goede zaken voor de mannen van trainer van Egter