‘T HARDE – De bouw op de locatie R.K. Parochie/Jeanne d’Arc in ‘t Harde kan van start gaan. De laatste omwonende heeft besloten het beroep tegen de verleende kapontheffingen in te trekken en geen hoger beroep aan te tekenen tegen de verleende vrijstelling/bouwvergunningen.

De laatste omwonende heeft besloten het beroep tegen de verleende kapontheffingen in te trekken en geen hoger beroep aan te tekenen tegen de verleende vrijstelling/bouwvergunningen. De laatste omwonende heeft besloten het beroep tegen de verleende kapontheffingen in te trekken en geen hoger beroep aan te tekenen tegen de verleende vrijstelling/bouwvergunningen. Wethouder Jan Polinder is verheugd met deze ontwikkeling: “In ’t Harde is een duidelijke behoefte aan zorgappartementen en grondgebonden woningen. Nu komen er 29 zorgappartementen en 16 grondgebonden woningen. Ik verwacht dat dit project binnen anderhalf jaar gereed is.”

Vanaf 2006 is de gemeente Elburg met projectontwikkelaar Salverda en de woningcorporatie Omnia Wonen in overleg over een nieuwe invulling van de genoemde locatie. Dit perceel omvat het gebied tussen de de Kernhoopweg, Elsakkerweg, Munnikenweg en Hertog Willemweg.

Op het perceel stond de basisschool Jeanne d’Arc. Deze school is opgegaan in de Brede School en de leegstaande gebouwen zijn in april 2011 gesloopt. Op deze locatie gaat bouwbedrijf Salverda 16 woningen bouwen: 6 eengezinswoningen, 4 patiowoningen en 6 seniorenwoningen. Op de plaats waar nu nog de R.K. kerk staat, realiseert Omnia een appartementencomplex met 29 (zorg)appartementen en een multifunctionele ruimte. De pastorie blijft behouden en gaat onderdeel uitmaken van het appartementencomplex. De rij monumentale bomen aan de Kernhoopweg blijft behouden. Dit geldt ook voor drie eiken die nu midden op het perceel staan. Zodra de plannen zijn gerealiseerd, worden er 20 nieuwe bomen aangeplant.

jeane_darc_tharde

De Jeanne D’arc school, hier komen 16 woningen te staan…

{plusone}