thardehattoheim2016Een prima staaltje veerkracht zorgde ervoor dat S.V. ’t Harde voor het eerst sinds mei 2015 weer een thuiswedstrijd wist te winnen. De ontlading bij de 3-2 van Bram van de Worp was groot op het sportpark Schenk, zoals ook bij het eindsignaal.

’t Harde begon vol overtuiging aan de aftrap en het was aanvoerder Terence ten Brink die na 90 seconden de 1-0 op het scorebord wist te zetten na een prima aanval over de rechterkant. Een heerlijke start, die een voorbode zou blijken voor een prima eerste helft. ’t Harde was in die eerste helft de bovenliggende partij en probeerde er voetballend uit te komen waar mogelijk. De gasten uit Hatto Heim gokten voornamelijk op de snelle Wichers die goed in toom werd gehouden door Wesley Huenestein.

Waar ’t Harde na rust de laatste weken moeite heeft om op gang te komen, was dit nu anders. De ploeg bleef in de organisatie spelen en kreeg een grote een aantal kansen op de 2-0. Een kopbal van Henk Elskamp werd uit de linkerbovenhoek getikt door de doelman van Hatto Heim. Niet veel later werd een prima afstandsschot van Arnoud Kamerbeek ternauwernood tot corner getikt.
Na een uur spelen wist de ingevallen Martijn Spierdijk de vrijstaande Bram van de Worp te vinden. Zijn verwoestende schot vanaf de rand van de zestien sloeg binnen in het dak van het doel, 2-0. De hoop om de wedstrijd rustig uit te spelen werd snel de grond ingeboord door Wichers. De topscorer van de 3e klasse C was in de 66e minuut Wesley Huenestein te slim af in een duel en met een geplaatste schuiver verschalkte hij doelman Davey Visch, 2-1. Nog geen minuut later trok dezelfde Wichers de stand weer gelijk. ’t Harde werd in de omschakeling volledig uit positie gespeeld. Wichers reageerde attent op de rebound die Visch moest weggeven na een eerste doelpoging.

’t Harde leek rijp voor een nederlaag, maar een goede aanval over links via Martijn Spierdijk deed de wedstrijd wederom kantelen. Zijn voorzet belandde iets achter van de Worp, maar de jongeling wist met een prima voetbeweging alsnog de 3-2 aan te tekenen.

In de resterende tijd probeerde Hatto Heim tot een slotoffensief te komen. De ploeg gaf vol druk, maar tot levensgrote kansen leidde dit niet. Na ruim tien minuten blessuretijd floot scheidsrechter Hogeweide voor het eindsignaal en kon ’t Harde de 3-punter vieren.
Dankzij de drie gewonnen punten is ’t Harde een plaatsje gestegen op de ranglijst. Volgende week gaat de ploeg van interim-trainer Edwin van Egteren op bezoek naar vv Oene. De wedstrijd op sportpak de hoge Kamp start om 14.30 uur.

Scoreverloop: 2e 1-0 Terence ten Brink, 64e 2-0 Bram van de Worp, 66e 2-1 Wichers, 67e 2-2 Wichers, 78e 3-2 van de Worp

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Michiel Vlijm, Jordy Huenestein, Wesley Huenestein, Melvin Boender; Arnoud Kamerbeek, Terence ten Brink ©, Bram van de Worp (90e Arjan van Putten); Michael Jeensma, Henk Elskamp (75e Rico Leusink), Bilal Bella (55e Martijn Spierdijk).