de_duif_logo‘T HARDE – Zwem- en Poloclub De Hokseberg heeft afgelopen week de jaarlijkse schoolzwemwedstrijd in het buitenzwembad in `t Harde gehouden. Dit jaar gingen leerlingen van liefst 6 basisscholen uit de Gemeente Elburg van start. Leerlingen van de Van Kinsbergenschool en de Prins Willem Alexander uit Elburg en De Duif, de Petra, de Jeanne d’Arc en de Blerck uit `t Harde kwamen op de startblokken.
Het werd een spannende wedstrijd, in het bijzonder de strijd om de 2e en 3e plaats. Na de zwemnummers stond de “PWA” op de 1e plaats, met 36 punten, een gedeelde 2e plaats was er voor de “Jeanne d’Arc” en de “Van Kinsbergen” met elk 35 punten en de “De Duif” stond op een 4e plaats met 32 punten.

De eindklassering:
Na de waterspelen bleek “De Duif” gestegen te zijn naar de 1e plaats met 58 punten.
Op de 2e plaats: de “PWA” met 54 punten
Op de 3e plaats: de “Jeanne d’Arc” met 53 punten
Op de 4e plaats: de “Van Kinsbergen” met 51 punten
Op de 5e plaats: de “Blerck” met 39 punten
Op de 6e plaats: de “Petra” met 37 punten

De waterspelen bleken voor “De Duif” dus wel de opsteker te zijn voor de 1e plaats. Door deze overwinning ging ook de wisselbeker net als vorig jaar en in 2011 naar
“De Duif”, zodat hij daar in de prijzenkast mag blijven te staan.

Op de 50m vrije slag voor de leerkrachten bleek Nienke Veldhuis van de
“Van Kinsbergen” haar medezwemmers te vlug af, zij finishte als 1e in een tijd
van 0.34.10., zodat de beker voor de snelste leerkracht in Elburg terecht kwam.

De burgemeester van Elburg, dhr. De Lange was bereid gevonden de wedstrijd te openen en wenste daarbij de deelnemers een mooie en sportieve wedstrijd toe.
Na afloop van de wedstrijd ontvingen alle scholen een beker en de alle deelnemers een blijvende herinnering in de vorm van een medaille.
Mede door de inzet van de Combinatiefunctionaris Onderwijs- Sport, Tim Jansink lukte het dit jaar zoveel scholen in het bad te krijgen.