thardeolympia’t Harde had zichzelf een moeizame middag kunnen besparen als het voor rust zorgvuldiger omgesprongen was met de vele ruimte en kansen die het geboden kreeg van tegenstander Olympia ’28 uit Hasselt. Voor rust brachten Michael Jeensma en Bram van de Worp de voorsprong tot 2-0. Na rust kreeg Olympia de 2-1 bijna cadeau, maar wist Arnoud Kamerbeek in de slotminuut de zege veilig te stellen voor de Hardenezen.

In de openingsfase van de wedstrijd vloog ’t Harde over de gasten uit Hasselt heen. Jeensma was dreigend aan de bal en in de ruimte, de kansen die hij bood aan zijn medespelers waren echter niet aan hen besteed.

Na 8 minuten zette Terence ten Brink met ietwat geluk Melvin Boender vrij aan de rechterkant van het veld. Zijn lage voorzet belandde via Ten Brink in de voeten van Jeensma die de bal van dichtbij onder keeper van Olympia ’28 wist te plaatsen.

De voorsprong werd tien minuten later verdubbeld toen een strakke voorzet van Jeensma koppend bij de tweede paal werd teruggebracht. Uiteindelijk wist gelegenheidsspits Van de Worp raadt met dit buitenkansje en prikte hij de 2-0 op het scorebord.

Vlak voor de thee leek Olympia tot twee keer toe iets terug te kunnen doen. Een vrije bal werd ternauwernood in twee instanties gered door doelman Davey Visch en Visch bewees ook zijn waarde door een zekere goal met een prima reflex uit de hoek te tikken.

Na rust switchte Olympia naar een systeem met drie spitsen om zodoende meer druk vooruit te kunnen geven. In de 53e leidde balverlies van Jordy Huenestein de aansluitingstreffer in voor Olympia, 1-2 en kwam de ploeg van trainer Kooistra meer onder druk te staan.

Het was de paal die tot tweemaal toe redding moest brengen. Een keer na een prima genomen vrije trap en een keer na een kopbal waarbij de Hardenese defensie compleet was uitgespeeld. ’t Harde leek te breken, maar kwam zeker na het inbrengen van spits Henk Elskamp meer onder de druk uit.
Het was dezelfde Elskamp die een vrije doortocht naar de keeper niet wist te verzilveren in een doelpunt. Ondanks dat hij hoorbaar werd aangetikt door de keeper bleef hij doorgaan, maar belandde hij zover van het doel dat zijn inzet in het zijnet belandde.

In de slotminuut was het de andere invaller Bilal Bella die zijn waarde als invaller bewees. Na een goed opgezette aanval zette Bella met een slimme steekbal Arnoud Kamerbeek vrij voor de doelman. De routinier aan de kant van ’t Harde bewaarde de rust en plaatste de bal onhoudbaar voor de keeper in het doel, 3-1!

De drie punten waren hiermee veiliggesteld. Volgende week speelt S.V. ’t Harde de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft uit tegen WZC uit Wapenveld. De wedstrijd in Wapenveld vangt aan om 14.30 uur.

Scoreverloop: 8e 1-0 Michael Jeensma, 20e 2-0 Bram van de Worp, 53e 2-1 Olympia ’28, 90e 3-1 Arnoud Kamerbeek

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Rico Leusink, Jordy Huenestein, Wesley Huenestein, Michiel Vlijm; Menno van ‘t Hul, Terence ten Brink ©, Arnoud Kamerbeek; Michael Jeensma, Bram van de Worp (88e Bilal Bella), Melvin Boender (70e Henk Elskamp).