Twee op leeftijd zijnde vrouwen zijn zaterdag 28 april de dupe geworden van een babbeltruc. Het ene incident deed zich voor in ’t Harde, het andere in Epe. Beide vrouwen missen sieraden.

De diefstal in ’t Harde deed zich aan het begin van de middag voor bij een oudere dame aan de Serpentino. Een vrouw stelde zich voor als de nieuwe buurtbewoonster en praatte zich naar binnen. Eenmaal binnen bekroop de bewoonster een vreemd gevoel en werkte zij de vrouw naar buiten. Toen zij op de slaapkamer ging kijken, bleek er in ieder geval een gouden sieraad te zijn verdwenen.

Een soort gelijk incident deed zich rond het middaguur voor bij een oudere vrouw aan de Sint Jorisweg in Epe. Hier kwam een vrouw via de achterdeur binnen en begon een heel verhaal over een loodgieter. Na enige tijd ging zij weg. Later op de middag werd door een plaatsgenote aan de Vemdeweg een kistje met daarin het adres van de gedupeerde gevonden. Toen ontdekte zij de diefstal. Er zijn ook hier sieraden gestolen.

De politie vermoedt dat in beide gevallen een tweede persoon kans heeft gezien om binnen te komen. In beide gevallen gaat het om een vrouw van 30 à 35 jaar. De vrouw in ’t Harde was ongeveer 1.60 m, was enigszins gezet en had geblondeerd haar in een knotje. Zij was in het donker gekleed. Ze had een halflange stoffen jas aan en een rok tot boven de knie. Hieronder droeg zij een zwarte legging en had beige laarsjes aan. Het signalement van de vrouw in Epe sluit niet helemaal aan op dat in ’t Harde.

De politie vraagt tips over beide diefstallen. Men kan bellen met 0900 – 8844.