everardus_smitNUNSPEET/ ‘T HARDE – Bij het Buitencentrum Veluwe-Noord te Nunspeet laat voormalig Nederlands kampioen motorfiguurzagen 2005 en 2006, Everardus Smit uit ’t Harde,  op zaterdagmiddag 6 juli zien hoe hij met een motorzaag mooie beelden uit een blok hout maakt. De demonstratie duurt van 13:30 tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

Everardus Smit werd in 2005 en 2006 op het houthakkersfeest in Lage Vuursche Nederlands kampioen figuurzagen met de motorzaag. In het dagelijkse leven werkt als voorman bij de plantsoenendienst van de gemeente Elburg. In zijn werk heeft hij zich gespecialiseerd in de boomverzorging.

Een aantal jaren geleden zag hij op TV Gelderland een man die als hobby het maken van beelden met de motorzaag had. Er waren weinig mensen in Nederland die dit deden. Everardus dacht: “Dat wil ik ook wel eens proberen.”

Hij startte met het zagen van vogelhuisjes, lantarentjes, eekhoorns en paddestoelen. Vier jaar geleden begon hij zich te bekwamen in het zagen van onder andere uilen en uilen en adelaars.

Everardus geeft regelmatig demonstraties door het hele land. Tijdens het maken van de beelden gebruikt hij vier motorzagen van verschillende grootte.

Het Buitencentrum Veluwe-Noord is gelegen aan de Plesmanlaan 2 te Nunspeet. Het is geopend dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur. In de schoolvakanties ook op maandag open.