’t HARDE – Op maandag 12 maart gaat een facelift van start voor het parkeerterrein voor zwembad de Hokseberg in ’t Harde. Het doel is de parkeercapaciteit voor zowel de fietser als de automobilist fors te vergroten. Verder verandert de bestaande inrichting van het terrein. De werkzaamheden nemen ongeveer 7 weken in beslag. Volgens wethouder Henk Wessel (AB) is het de bedoeling het werk voor 1 mei zo goed als gereed te hebben, voor de aanvang van het nieuwe zwemseizoen.

Het parkeerterrein krijgt een uitbreiding van 22 parkeerplaatsen. Daarmee groeit de capaciteit van 53 naar 75 plaatsen. Henk Wessel legt uit hoe dit gebeurt: ,,We creëren de ruimte voor deze uitbreiding door de huidige groenstroken te benutten en door inrichting te draaien. Op dit moment is de parkeerplaats schuin geplaatst ten opzichte van de Wolkamerweg. Door de parkeerplaats te draaien en haaks op de Wolkamerweg aan te leggen benutten we de ruimte beter. Voor de fietser volgt een fietsenstalling met plek voor 336 fietsen. Ook dat is een forse uitbreiding van de stallingscapaciteit.”
Het huidige parkeerterrein voor het zwembad is in slechte staat van onderhoud. Verder is het terrein onvoldoende verlicht. Daarnaast functioneert de afwateringsvoorziening niet goed. Het ontbreken van een fietsenstalling leidde weer tot een rommelig geheel en tot een inefficiënte manier van het plaatsen van de fietsen.

De gemeente vernieuwt de hele ondergrondse infrastructuur. Het hemelwater infiltreert via het nieuwe rioolstelsel in de ondergrond. De huidige asfaltverharding wordt vervangen door betonklinkers. De parkeerplaats krijgt hierdoor een frisse uitstraling en past goed binnen de nieuwe herinrichting van de buurt ’t Harde Noord.

Bron: Veluweland.nl