ZWOLLE/HATTEM – Het treinverkeer tussen Zwolle en ’t Harde is weer op gang. Het werd stilgelegd eerder vanochtend nadat een boot tegen de oude IJsselbrug tussen Zwolle en Hattem is gevaren. Een binnenvaartschip voer vanochtend tegen het vaste deel van de brug aan.

Het gaat om een Hongaarse schipper die vanochtend met zijn binnenvaartschip tegen de oude IJsselbrug gevaren is. Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten zag de man de brug over het hoofd.

Volgens een woordvoerder van Prorail hangt er nog een ‘stuk stuurhut’ aan de onderkant van de brug. Die brokstukken worden gezekerd met touwen. Als dat is gebeurd, kan inspectie van de brug plaatsvinden.

Een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat leidt het scheepvaartverkeer langs de plek van het ongeval. De boot – zonder stuurhut – die eerder de onderkant van de brug ramde is niet ver van de plek afgemeerd.

Het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) onderzoekt de toedracht van het ongeval. Mogelijk heeft de schipper een inschattingsfout gemaakt.

Update: Treinen rijden inmiddels weer