‘t Harde: Op 7 maart houdt Gezinshuis Bloempje een Open Huis. Iedereen die geïnteresseerd is kan een kijkje komen nemen om te zien en te ervaren wat een gezinshuis is.

Gezinshuis Bloempje is eigenlijk een gewoon huis op ’t Harde. Een gezin met een normaal dagelijks ritme. Overdag naar school, in de avond en op zaterdag sporten en op zondag naar de kerk. Het huis is iets groter dan gemiddeld maar dat is het enige wat opvalt vanaf de buitenkant.

Toch is er een groot verschil. De kinderen die er wonen, leven niet bij hun eigen ouders. Om verschillende redenen kunnen ze niet thuis wonen. Dat verschil is vaak niet zichtbaar maar wel altijd aanwezig. De kinderen hebben te maken gehad met verlies en hebben situaties meegemaakt die sterke indrukken hebben achtergelaten. Het is moeilijk en intensief om dat te verwerken en een plaats te geven en weer verder te gaan richting de toekomst.

Maarten en Leonie de Jong zijn volledig beschikbaar voor deze kinderen. Hierdoor proberen ze de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden en voor te bereiden op de toekomst. Een mooie taak die ook veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Tijdens het Open Huis laat familie de Jong een klein beetje zien hoe ze deze taak invullen.

Natuurlijk doen ze dit met veel gezelligheid en plezier. Tijdens het Open Huis zijn er activiteiten voor kinderen, kan iedereen iets creatiefs inbrengen en is er een lekker hapje. Op zaterdag 7 maart, tussen 15.00 en 20.00 uur kan iedereen binnenlopen voor een bezoek.