’t HARDE – Afgelopen weken konden ’t Harde en Doornspijk kiezen voor glasvezel. Als 30% van de huishoudens binnen het aansluitgebied ‘ja’ zou zeggen, dan zou er gestart worden met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Het benodigde aantal inschrijvingen is nog niet gehaald. Om ’t Harde en Doornspijk nog een kans te bieden, heeft Reggefiber de inschrijftermijn verlengd tot 15 juli. Daarna weet Reggefiber of er genoeg inschrijvingen zijn om te starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Gemeente voor gemeente, straat voor straat en woning voor woning wordt heel Nederland aangesloten op glasvezel. Voor de aanleg van een glasvezelnetwerk is een enorme investering nodig. Daarom wil Reggefiber graag een garantie dat er ook gebruik van wordt gemaakt. Als 30% van de huishoudens in het aansluitgebied kiest voor glasvezel, start Reggefiber met de aanleg van het netwerk.

Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek hebben al gekozen voor dit glasvezel. Hebben ’t Harde en Doornspijk niet voldoende inschrijvingen voor glasvezel, dan kan het jaren duren voordat ’t Harde en Doornspijk opnieuw de kans krijgen en gaan andere gemeenten voor. Inwoners van ’t Harde en Doornspijk hebben nog tot 15 juli de kans om een keuze te maken uit de aanbiedingen van de serviceproviders Kliksafe, KPN, Lijbrandt, Solcon, Vodafone en XS4ALL.

Inwoners van ’t Harde en Doornspijk kunnen kiezen voor glasvezel door een abonnement voor tv, internet en telefonie af te sluiten bij een van de serviceproviders. Voor meer informatie over glasvezel en over het aanbod van de serviceproviders kan iedereen terecht in het (mobiel) glasvezelservicepunt. De medewerkers van Reggefiber staan daar klaar om alle vragen te beantwoorden en bieden een onafhankelijk advies met betrekking tot de keuze tussen de verschillende abonnementen van de serviceproviders. Het glasvezelservicepunt is gevestigd in The Readshop Marsman aan het Centrum 17 in ’t Harde en het mobiel glasvezelservicepunt staat op de parkeerplaats van de Spar Supermarkt aan de Hogeweg 2a in Doornspijk.