‘T HARDE – De Raad van State heeft dinsdag groen licht gegeven voor bestemmingsplan Winkelcentrum ‘t Harde. De Raad ziet geen reden de plannen te blokkeren en wees de ingekomen bezwaren af.
Met de uitspraak komt voorlopig een eind aan een periode van onzekerheid voor bewoners in de kern ’t Harde. Wethouder Jan Polinder is tevreden met de uitspraak. “Ik zie dat de Raad van State goed heeft gekeken naar wie nu wel of niet belanghebbende is. Natuurlijk zijn er bij dit soort processen altijd verschillen van inzichten. Daarbij hebben we vooral gestreefd naar oplossingen buiten de rechtszaal. Ik zie deze uitspraak als een bevestiging van onze keuzes en dat deze de juiste zijn.”

Overigens zijn nog niet alle procedures afgerond. Jan Polinder: “Natuurlijk, nu dient er eerst een omgevingsvergunning te komen. Deze zal op korte termijn worden verleend. Dit betekent dat UWOON en Assen Berg Projecten nog dit jaar kunnen starten met bouwen. Men start met de bouw van vier woningen, die komen aan de Singel.”

nieuw_winkcentrum_schets