wegwerkzaamheden‘T HARDE – De provincie Gelderland begint maandag 2 september met groot onderhoud aan de Eperweg, Elburgerweg en Tongerenseweg (N309) tussen ’t Harde en Epe. Tot en met 3 november wordt deze route in vier fasen onder handen genomen.

De bewuste wegdelen zijn daarbij afgesloten voor verkeer. Om rekening te houden met horeca en toerisme, wordt er buiten de zomer- en herfstvakantie gewerkt. Verkeer wordt omgeleid.

Een greep uit de werkzaamheden. Over de gehele route komt geluidsreducerend asfalt te liggen. De openbare verlichting wordt gemoderniseerd en de zichtbaarheid van ‘belangrijke zijwegen’ verbeterd. Het gaat onder meer om de kruisingen bij de Tonnet Kazerne, de Hessenweg, de Zuidweg en de Koekenbergweg.

Langs de Eperweg en Elburgerweg komen groenstenen, zodat wilde zwijnen niet meer langs de rijbaan wroeten. De wildoversteek op de Eperweg tussen de Prins Fredrikweg en de Koningin Julianaweg krijgt wildroosters, rasters en een aangepast wildsignaleringssysteem. Tussen de rotondes in Soerelseweg en Paalbeekweg worden twee dassentunnels onder de weg aangebracht.