Markt Hemelvaartsdag op sportpark Schenk ‘t Harde

Ook dit jaar hoopt de Supporters Vereniging weer een spetterende vlooienmarkt te organiseren. Deze zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag 13 mei op en rond het Sportpark Schenk. Het is dit jaar de 22e keer dat de markt wordt georganiseerd.

Jong en oud weet de weg naar het sportpark altijd moeiteloos te vinden. En voor iedereen is er wel wat te vinden tussen alle handelswaar. Voor de kinderen zijn er diverse kermis attracties waar de kleinsten onder ons zich prima kunnen vermaken. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Zo zijn er verschillende kramen waar u een lekker tussen doortje kunt halen. Ook onze schitterende kantine is de hele dag geopend, waar u even lekker kunt uitrusten onder hetgenot van een kopje koffie of een glaasje bier.

Landelijke bekendheid

Handelaren uit het hele land zullen op Hemelvaartsdag 2010 de weg naar het ’t Harde weer weten te vinden. Dit jaar zijn wij groter dan ooit, ook de parkeerplaatsen rond het nieuwe MFC, dat ook zijn deuren voor een ieder openstelt voor een hapje en een drankje, worden gevuld met kramen. Ruim 400 handelaren zullen op deze dag weer proberen hun waar aan de man te brengen. Reeds in de vroege uurtjes zullende eerste koopjesjagers al weer over de markt struinen naar iets van hun gading. Ook dit jaar verwachten wij weer ruim 15000 bezoekers uit de wijde omgeving.

 

Parkeren

Om al deze mensen tot dienst te zijn hebben wij diverse parkeergelegenheden in de nabijheid van de markt. De route naar deze parkeerplaatsen staat duidelijk aangegeven en ter plekke zijn er verkeersregelaars aanwezig die u naar de juiste plek wijzen.

 

Vrijwilligers

Het is voor ons als Supporters Vereniging onmogelijk om de markt te organiseren zonder de hulp van de vele vrijwilligers. Wat zijn wij blij dat de SV ’t Harde zo’n grote vrijwilligersclub heeft. Van mensen die ’s ochtends helpen bij het naar de plaats brengen van de handelaren, tot de mensen die achter de bar staanen de mensen die na afloop weer helpen bij het opruimen van alles. Zonder deze vrijwilligers was het onmogelijk om de markt elk jaar weer te organiseren.

 

Organisatie

De organisatie van de markt is al weer in volle gang bezig en is sinds het beginin de handen van de heren van de Supportersvereniging “Groen-Wit”. De eerste voorbereidingen beginnen al in december en verlopen soepel. De markt zit sinds eind februari al weer helemaal vol en de eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn al weer binnen.

En zoals een oud gezegde luidt: de zomer begint op Hemelvaartsdag op ‘t Harde!

De Lokale Omroep Elburg Zend uit van af de markt van 7.00 tot 16.00 uur  via de ether op de 105.5  en www.loe-elburg.nl (live)