‘T HARDE – De jaarlijkse vlooienmarkt in ‘t Harde die traditiegetrouw op Hemelvaartsdag plaatsvindt is ook dit jaar helemaal volgeboekt. Ruim twee maanden voordat het zover is, zijn de 250 plekken vergeven.

Standhouders uit het hele land hebben zich aangemeld voor de grootste vlooienmarkt van de Veluwe. En nog steeds stromen er aanvragen voor standplekken binnen. De organisatie van dit evenement is zoals altijd in handen van de Supportersvereniging Groen-Wit, die dit evenement nu voor de 23e keer organiseert. Ook dit jaar zullen er weer ongeveer 250 standhouders hun waar aan de man proberen te brengen op en rondom het voetbalveld van de SV ‘t Harde.

Ook de benodigde vergunningen voor het organiseren van een dergelijk evenement zijn binnen. Dit jaar is er in goed overleg met de gemeente Elburg en de hulpdiensten besloten om het parkeren gratis te maken. Zo hoopt de organisatie de overlast in de woonwijken te verminderen en ook alle straten toegankelijk te houden voor de hulpdiensten.

Achter de schermen wordt er door de vele vrijwilligers van de SV ‘t Harde al hard gewerkt om er een goede dag van te maken. De draaiboeken zijn weer uit de kast gehaald en aangepast. Op de dag zelf zullen er zo’n 150 vrijwilligers actief zijn om de vele werkzaamheden die een markt met zich meebrengt uit te voeren. Natuurlijk wordt de inwendige mens ook niet vergeten.

Op Hemelvaartsdag zelf zullen duizenden dagjesmensen uit de verre omgeving de weg weten te vinden naar ‘t Harde om te snuffelen in de waar van de standhouders, gewoon om een gezellige dag te hebben, of oude bekenden te ontmoeten.

De Hemelvaartsmarkt in ‘t Harde is nu al volgeboekt. Foto: archief Huis aan Huis
Foto: archief Huis aan Huis