Henk_Wessel_meet_dikte_bovenheigraaf‘T HARDE – Samen met de plaatsvervangend voorzitter van het wijkcomité mw. Bootsma heeft wethouder Wessel op maandag 7 oktober het fietspad Bovenheigraaf tussen Eperweg en Laanzichtweg heropend. Dit fietspad is een belangrijke schakel tussen Oldebroek en ’t Harde en geeft aansluiting op de fietsroutes die doorgaan naar Nunspeet.

Tijdens de afgelopen voorjaar gehouden wijkschouw vroeg het wijkcomité aandacht voor het onderhoud van het fietspad. Door wortelopdruk waren er veel hobbels in het pad ontstaan wat voor de fietser erg oncomfortabel is. Het nieuwe fietspad is gemaakt van beton met een natuurlijke uitstraling. Het beton is gemaakt van de materialen van het oude asfaltfietspad en het van nature aanwezige zand uit de ondergrond. De innovatieve manier van aanleg geeft verschillende voordelen. Allereerst kan in een zeer korte tijd het oude fietspad worden vervangen door het nieuwe. Daarnaast is de nieuwe betonconstructie niet gevoelig voor worteldoorgroei, waardoor het oude pad juist om vervangen moest worden. Deze betonconstructie is ca. 25 cm dik en kan wat betreft de sterkte wedijveren met beton uit de fabriek.

Het landelijke karakter van de omgeving Zwaluwenburg heeft mede de keuze voor dit materiaal met een natuurlijke uitstraling. Tegelijk met de vervanging van de constructie is deze met ongeveer 0,5 m verbreed waardoor het pad ook veel toegankelijker is geworden voor scootmobielen.