logo-politie-vierkantIJSSELDELTA – De 54 -jarige W.K. hulpverlener van een stichting uit ’t Harde heeft bekend met twee minderjarige meisjes seks te hebben gehad.

Over seks met een derde tienermeisje heeft K. niets los gelaten. De tieners waren cliënten van zijn stichting. Naar eigen zeggen had hij een relatie met ze. Dat bleek woensdag tijdens de regiezitting in zijn strafzaak.

De verdachte was een van de leidende hulpverleners op een boerderij in ’t Harde. Jongeren die met justitie in aanraking waren gekomen, werden daar onder meer door ze kennis te laten maken met vechtsport geholpen om ze beter voor te bereiden op hun toekomst. De feiten waarvan de man verdacht wordt, hadden plaats in 2006 en tussen 2003 en 2008 in onder meer Elburg, Nunspeet, IJsselmuiden en Kampen. Het duurde jaren voordat de drie meisjes aangifte durfden te doen, aldus de officier van justitie. Daarna groeide het aantal getuigen snel en lieten nog drie vrouwen een verklaring optekenen. “Hij maakte misbruik van het vertrouwen van deze kwetsbare vrouwen”, zei de officier. De meisjes waren ten tijde van de ontucht tussen de 12 en 16 jaar, aldus het OM.

Volgens de verdachte had hij een relatie met twee van hen buiten het kader van de hulpverlening. De officier stelt echter dat in die periode het hulpverleningstraject nog liep. In hun persoonsdossiers werden de meisjes cliënt genoemd en de verdachte hun begeleider. De drie meisjes hebben hun aangiftes ondersteund met passages uit hun dagboeken uit die tijd. De advocate wil de dagboeken inzien, omdat ze daarin denkt bevestiging te vinden van de bewering van de verdachte. De rechtbank heeft dit verzoek afgewezen.

De stichting heeft inmiddels haar activiteiten gestaakt. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is later dit jaar. De verdachte blijft tot die tijd vastzitten.