logo-politie-vierkantZwolle – De man is later aangehouden op het NS-station in ’t Hard alwaar hij in de trein aan de noodrem had getrokken.

Bij de politie kwam op zaterdag 12 november omstreeks 7.15 uur een melding binnen van een ontploffing aan de Potgietersingel in Zwolle. De gealarmeerde agenten zagen op straat een televisie liggen die vermoedelijk uit het raam van een bovenwoning was gegooid. Tevens vertelden omstanders dat ze een brandlucht bij de betreffende woning roken. De politie trachtte de bewoner te bereiken maar toen dit niet lukte is de toegangsdeur van de betreffende woning geforceerd. De woning stond vol rook en er was niemand aanwezig. In de woning was geen televisie meer aanwezig. Het brandje werd geblust en de politie is meteen een zoekactie begonnen naar de bewoner van de woning. Even later kwam er weer een melding van een brandje in de berging aan de Potgietersingel. Dit brandje werd ook geblust door de brandweer.

Later op de ochtend kwam er bij de politie een melding binnen van personeel van de NS aan de Eperweg in ’t Harde. Een man had aan de noodrem van de trein getrokken. Deze man bleek de 30-jarige bewoner van het pand aan de Potgietersingel te zijn. De man is aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten.