logo-politie-vierkantDoornspijk – Na meerdere inbraken in de regio besloot de politie in de gemeenten Oldebroek en Elburg extra te controleren op inbrekers. Bij zo’n controle zagen agenten woensdagavond een auto rijden die verdacht overkwam. Ze reden een stukje achter de auto aan, en gaven de auto een stopteken aan de Bovenweg in Doornspijk. De bestuurder stopte op een erf aan de Zuiderzeestraatweg.

De agenten zagen twee mannen in de auto zitten, en op de achterbank lagen twee fietsen. Toen de agenten de auto verder controleerden bleek er ook inbrekersgereedschap in de auto te liggen. Ook lag er een taser in de auto, een verboden wapen. De twee mannen van 44 jaar uit Rijswijk en Voorburg zijn daarom aangehouden en ingesloten in een politiecel.

Rond datzelfde tijdstip werd er een inbraak bij een huis in ’t Harde gemeld. Agenten kregen meteen het vermoeden dat de verdachten met deze inbraak te maken hadden, en gingen in de berm aan de Zuiderzeestraatweg op zoek naar spullen die de verdachten mogelijk uit de auto hadden gegooid.Er werden inderdaad sieraden gevonden die eerder die avond gestolen waren in ’t Harde.

Op dezelfde avond werd er ook bij een tweede huis in ’t Harde ingebroken, en ook in het nabijgelegen Hattem werd een inbraak gemeld. Het woninginbrakenteam van de politie onderzoekt nog of de verdachten ook met die inbraken in verband gebracht kunnen worden.