svtharde’t HARDE – Sprankelend was het niet, maar ’t Harde heeft gisteren de ongeslagen status in de poulefase van het KNVB-beker toernooi verlengd door met 4-3 te winnen van 4e klasser Reaal Dronten. Door doelpunten van Bram van de Worp, Michael Jeensma en Henk Elskamp (2x) trok ’t Harde uiteindelijk de drie punten over de streep in een wedstrijd, die aan het eind ontsierd werd door een directe rode kaart voor Melvin Boender na een harde overtreding van achteren.

De wedstrijd
Omdat de bekerwedstrijden als veredelde oefenwedstrijden gezien worden bracht trainer Marco Wilmink een op een aantal plekken gewijzigd team binnen de lijnen. Onder andere aanvoerder Terence ten Brink ontbrak vanwege een lichte blessure op het wedstrijdformulier.
S.V. ’t Harde startte de wedstrijd voortvarend, want al in de 3e minuut was het raak. Michael Jeensma wist na een prima individuele actie over de rechterflank zijn man te passeren en zijn voorzet kon vrij ingekopt worden door Bram van de Worp, 1-0.

Na de vroeg opgelopen achterstand rechtte Reaal de rug en het was aan doelman Visch te danken die een zekere gelijkmaker onschadelijk maakte. Spits Valk kon op snelheid het centrum van ’t Harde kloppen, maar vond de linkervoet van Visch op zijn weg. Niet veel later werd het centrale duo weer op de proef gesteld, echter hield middenvelder De Busser even in waardoor Rico Leusink nog net zijn schot kon blokkeren.

Waar ’t Harde moeite had om geen kansen weg te geven, gold dat ook voor de gasten uit Dronten. Vanuit een lange bal door Leusink werd Jeensma een-op-een gezet met de keeper. Zijn nonchalant genomen lob ging echter langs de verkeerde kant van de paal.

In de 20e minuut verdubbelde ’t Harde haar voorsprong. Geklungel achter bij Reaal door laatste man Wermers gaf Henk Elskamp een vrije doortocht op keeper Werkman. Elskamp omspeelde de keeper en plaatste de bal keurig in het lege doel, 2-0.
Reaal liet zich niet uit het veld slaan en bleef prima tegenstand bieden. Uit een afgeslagen aanval van ’t Harde werd Valk de diepte ingestuurd in een duel met Wesley van de Roest. Van de Roest liet zich te makkelijk aftroeven en Valk liet Visch kansloos met een geplaatst schot, 2-1.

Nog voor rust wist ’t Harde de marge weer naar twee doelpunten te brengen. Michael Jeensma wist met een prima individuele actie en een één-twee met Elskamp zicht vrij te spelen in de zestien meter. Met een geplaatst schot verschalkte hij de keeper en zette daarmee de 3-1 op het scorebord. In de slotminuut was Melvin Boender nog dicht bij een vierde treffer voor de groen-witten. Zijn kopbal uit een door Jeensma genomen hoekschop werd echter bij de tweede paal van de lijn gekopt.

In de rust wisselde Wilmink twee keer. Arnoud Kamerbeek kwam in het veld voor Rico Leusink en Wesley Huenestein nam de plaats in van Michael Jeensma.
Na rust maakte Reaal uit een counter snel de aansluitingstreffer. In de 50e minuut was Valk wederom het centrum de baas en liet Visch voor de tweede keer deze wedstrijd kansloos. Zorgwekkend voor ’t Harde