ELBURG – Op vrijdagmiddag 8 juli opent wethouder Henk Wessel (AB) het geheel vernieuwde speel- en voetbalterrein de Singel op ’t Harde. Dit speelterrein vormt het resultaat van een samenvoeging van de speelplaats aan de Fennenkampweg en het voetbalveld aan de Singel. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening om 13:30 bij te wonen. Als openingshandeling geeft wethouder Henk Wessel het startsein voor de ballonwedstrijd die Dorpscomité op ’tHarde organiseert.

Wethouder Henk Wessel is tevreden over de manier waarop het nieuwe speelterrein is ontstaan: ,,Hier zie ik het positieve resultaat van actieve betrokkenheid vanuit het dorp. Ik ben blij dat we dit op ’t Harde hebben gerealiseerd en zie deze speeltuin zeker als een hoogtepunt. De plannen zijn besproken met Dorpscomitéop ’t Harde, met de buurt en overige gebruikers van het terrein aan de Singel. Dit heeft geleid tot een zeer fraai resultaat waar iedereen tevreden over is.”

Het nieuwe speelterrein ziet er goed uit, uiteraard heeft dit het nodige werk gekost. Het grasveld is omgeploegd, gefreesd en opnieuw ingezaaid. De oude ballenvangers zijn vervangen. Er is een gedeelte verhard en daar kan nu pannavoetbal en korfbal gespeeld worden. Verder is er een gedeelte ingericht als speelplaats, de speeltoestellen zijn afkomstig van de speelplaats aan de Fennenkampweg. Deze speelplaats is om verschillende redenen opgeheven.Allereerst lag de speelplaats op een ongunstigeplek in de wijk. Daarnaast leverde de samenvoeging met De Singel een besparing op.
De kosten van de renovatie bedragen € 49.000,-. Dit bedrag is gefinancierd door de ondergrond van de oude speelplaats aan de Fennenkampwegte verkopen en door een bijdrage uit het onderhoudsbudget.

{plusone}