’t HARDE – Waar een wil is, is een weg. Of liever gezegd: een parkeerplaats. De behoefte aan een grotere parkeerplaats bij Zorgboerderij Westbroek/de A.Vogel tuinen was groot, maar er was geen budget. Van Werven BV en Biohorma BV boden uitkomst.

Sinds de verhuizing van de A.Vogel tuinen naar Landgoed Zwaluwenburg groeide de vraag naar meer parkeergelegenheid op deze locatie. Zorgboerderij Westbroek, onderdeel van ’s Heeren Loo Zorggroep, gelegen naast de tuinen, had veel belang bij betere parkeervoorzieningen. Henri Huenestein: ,,Door de aantrekkingskracht van de tuinen kwamen er steeds meer auto’s op ons terrein. Aan de ene kant is het fijn dat zo veel mensen ons weten te vinden, maar wij maakten ons zorgen om de veiligheid van onze cliënten en van de bezoekers.” Vanuit A.Vogel was er vooral behoefte aan een goede parkeerplaats voor bussen. ,,Een bus uit de modder trekken hebben we gelukkig nog nooit hoeven doen, maar dat heeft niet veel gescheeld”, vertelt Wilfred Schenk, hoofd van de A.Vogel tuinen. Hans Tjoonk van het Geldersch Landschap, eigenaar van het landgoed, kon zich al snel vinden in de wensen van Huenestein en Schenk. ,,Toen we eind vorig jaar een gift ontvingen van Van Werven uit Oldebroek kwam de parkeerplaats opeens binnen handbereik. Ook Biohorma stelde een bijdrage beschikbaar en zo kon begin dit jaar toch de schop in de grond.” Edwin Stoel, adjunct directeur Biohorma: ,,Onveilige situaties bij onze tuinen en bij de zorgboerderij, dat kon echt niet. Vandaar dat ook wij een duit in het zakje hebben gedaan.” Jan van Werven: ,,Iedereen weet dat wij flink ‘aan de weg timmeren’. Dan is het geweldig om af en toe iets voor het goede doel te doen. Prachtig hoe de cliënten van de zorgboerderij werk vinden in de tuinen. Dat zou iedereen moeten zien.” Dat kan. De tuinen en de zorgboerderij vindt u aan de Eperweg 2-5 in ’t Harde. Er is voldoende parkeergelegenheid!

parkeerplaatsen_zorgboerderij

Vlnr: Hans Tjoonk (Geldersch Landschap), Wilfred Schenk (A.Vogel tuinen), Edwin Stoel (Biohorma), Jan van Werven (Van Werven) en Henri Huenestein (Zorgboerderij Westbroek).

{plusone}