Aan het woord is de voorzitter van de gymnastiekvereniging ODI uit ‘t Harde, Gert van Heun:

’t HARDE – Wat bedoel je met ODI gaat meer bewegen?
Binnen de vereniging hebben we gemerkt dat gymnastiek niet zo aantrekkelijk (meer) is voor jongens en voor jonge mensen in de leeftijdscategorie van 18-40 jaar. Bovendien gaan kinderen vaak bij het starten van de middelbare school stoppen met de gym en zoeken ze naar andere sporten. Wij hebben gezocht naar bewegingsvormen, die én passen bij onze vereniging én meer aansluiten bij de belevingswereld van deze doelgroepen.

odi_tharde

Zo staat er een lesuur op stapel voor Freerunning, speciaal voor die jongens die zich minder lekker voelen bij voetbal of een andere teamsport. Daarnaast hebben we 2 dansvormen uitgezocht om jonge mensen de gelegenheid te geven toch nog intensief te bewegen: hiphop voor de jongeren en aerobics voor de iets oudere jongeren.

Freerunning?
Ja, dat is een sport erg in opkomst, waarbij je allerlei obstakels op een sierlijke manier kunt nemen. De ervaren freerunners zijn vaak in de stad bezig, maar ook in het bos of op het strand kunnen ze uit de voeten. Als er maar obstakels zijn, waar ze overheen gaan. Erg informatief is het filmpje op Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=nqng_U4DwN8). Het team van het Dagblad van het Noorden volgt een groep, die door de stad rennen en prachtige bewegingen maken om over muurtjes, auto’s of zelfs trapgaten te komen. Freerunning vereist wel dat je een aantal basistechnieken onder de knie hebt om ongelukken te voorkomen. Die basistechnieken willen wij graag op maandagmiddag van 16-17u oefenen. Op 7 september hebben wij een clinic voor freerunning gepland om eens kennis te maken met deze uitdagende sport.

En dat dansen?
Op de dinsdagavond van 18-19u hiphop voor de jeugd, zowel meisjes als jongens en van 19-20u aerobics voor de wat oudere jeugd. Hiphop dansen is een stoere dansstijl op vette hiphop muziek en momenteel zeer bekend van “So you think you can dance!”. Onze nieuwe instructrice, Daimy, is hierin zeer ervaren en doet ook veel flashmob’s, onverwacht dansen tussen het publiek. Daarnaast heeft ze ervaring in het geven van Aerobicslessen. Op 1 en 8 augustus geeft ze workshops Zumba en Aerobocis in het nieuwe wijkcentrum Jeanne d’Arc op ‘t Harde. Daar is iedereen die eens wil kennismaken met deze beweegvormen van harte welkom.

Dat zijn nogal wat nieuwe lessen. En de rest dan?
We blijven natuurlijk doorgaan met het verzorgen van de gymlessen voor de selectie en de andere groepen. Met het nieuwe aanbod kunnen we alle leeftijdsgroepen bedienen, zeg maar van de wieg, op vrijdagochtend met ouder-kind gym, tot de al wat oudere medemens op dinsdagochtend en woensdagavond. En natuurlijk gaan we ook Streetdance blijven doen op de maandagavond. Al met al een zeer gevarieerd aanbod.

Meer info op onze website http://www.odigym.nl.