svthardeDe opstelling van s.v. ’t Harde tegen v.v.Oene was anders dan velen vooraf hadden verwacht. Met name de linkerkant was behoorlijk anders ingevuld dan doengebruikelijk. Linksback Patrick van den Dragt was een linie opgeschoven en de tot voor kort vaste rechtsback Rico Leusink stond ineens linksback. Verder was er gekozen voor echte buitenspelers en werd er eindelijk vanaf het middenveld gericht gekozen voor meer aanvoer richting de voorwaartsen.

Neemt niet weg dat het eerste kwartier iedereen erg moest wennen aan de gekozen posities maar s.v. ’t Harde werd lekker in een zetel geholpen toen Henk Elskamp druk zette richting de doelman van Oene die vervolgens de bal bij Lars Berendes inleverde. Een simpele passeerbeweging bracht hem voor een open goal en de 0-1 was een feit.

Dezelfde Lars Berendes had in het verdere verloop van de score de grootste inbreng. Na een wat vreemd verkregen vrije bal van v.v.Oene koos Lars ervoor om resoluut uit te verdedigen maar de totaal verkeerd geraakte bal verdween achter doelman Grootkarzijn wat de 1-1 betekende.

Toch kwam ’t Harde nog voor rust op 2-1 toen opnieuw Lars Berendes een voorzet van rechts wist af te ronden tegen een niet al te sterk ogende doelman van v.v. Oene. “Hattrick”??

Tweede helft was in alle opzichten voor s.v. ’t Harde. Weinig tot geen kansen werden er weggeven en vooral de voetballende voetballers binnen de selectie waren de hoofdrolspelers die voor de einduitslag zorgden.

Centrumverdediger Arnoud Kamerbeek vond het nodig om maar eens mee op te komen en omspeelde in zijn eentje het verdedigingscentrum van de tegenpartij en rondde weergaloos af met een prachtige lob. Niet veel later was het Patrick van der Dragt, die ook wel iets met een bal kan, en op zijn manier ook door de midden de verdediging compleet voor schut zette en perfect afrondde.

Einduitslag 1-4 was niet meer dan verdiend en het lijkt erop dat het anders spelen, spelers op andere gedachten brengt en het zomaar anders kan gaan lopen.