logo-politie-vierkantELBURG/ZUTPHEN – Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en bijzondere voorwaarden tegen een 55-jarige man uit Elburg. De man wordt verdacht van ontucht en zware mishandeling
Verdachte wordt verweten dat hij in de periode 2002 tot en met 2007 ontucht heeft gepleegd onder andere met drie aan zijn zorg toevertrouwde cliënten in de periode dat hij als eigenaar werkzaam was van een stichting die hulp bood aan jongeren en jongvolwassenen met problemen. Het gaat om vergaande ontucht .

Het OM rekent de man zwaar aan dat hij daarbij gebruik heeft gemaakt van het feit dat de vrouwen door de hulpverleningssituatie afhankelijk van hem waren. Eén van de vrouwen was minderjarig destijds. Verder wordt de verdachte nog een zware mishandeling van een man ten laste gelegd in juni 2012 in Doornspijk. Dit feit heeft hij niet gepleegd in zijn hoedanigheid als hulpverlener.

Strafeis
De officier van justitie eist naast de gevangenisstraf bijzondere voorwaarden in de vorm van reclasseringstoezicht en behandeling bij een forensisch psychiatrisch polikliniek.

De rechtbank Gelderland, locatie Zutphen, doet over twee weken uitspraak.