houseofkikiAfgelopen zomer is Christel Huenestein van start gegaan met verkoopstylingbureau ‘Veluwstylist’. De eigenaresse is verheugd dat ook op de Veluwe nu verkoopstyling zijn intrede maakt.

Verkoopstyling is overgewaaid vanuit Amerika en Engeland, en wordt steeds vaker toegepast in Nederland, met name in het westen. Verkoopstyling betekent kortweg: een woning verkoopklaar maken. Door haar opleiding bij House of KIKI (bekend van RTL4’s Uitstel van Executie) werkt zij met de ‘HandsOn aanpak’ – direct resultaat. Dit houdt in dat een woning binnen 1 á 2 dagen verkoopklaar is. Een te koop staande woning wordt dusdanig gepresenteerd dat er een bredere doelgroep bereikt wordt. “Hierdoor tref je meer kijkers” aldus Christel Huenestein “en hoe meer kijkers, hoe groter de kans op een koper.” Uit onderzoek van House of KIKI blijkt dat 70% van de woningen die langer dan 1,5 jaar te koop staan binnen 3 maanden verkocht wordt, nadat verkoopstyling is toegepast.

De recente berichten die via het NVM binnenkomen, zal een ieder die zijn woning in de verkoop wil doen of reeds heeft goed doen; de woningmarkt trekt weer aan. “Om een woning in het oog te laten springen, is het van belang dat je deze onderscheidt van de rest ” zo vertelt Christel Huenestein “80% van de woningzoekenden is namelijk niet in staat door een interieur heen te kijken wanneer deze gevuld is met persoonlijke smaak en sfeer. Toch zie je op veel Funda foto’s dat er een thuis word gepresenteerd, in plaats van -daar waar het om gaat- een huis. Veluwstylist kijkt door de ogen van een koper, en zorgt ervoor dat een potentiële koper zijn spullen al denkbeeldig neer kan zetten in een huis. Daardoor wordt een woning verkoopklaar.”

Naast verkoopstyling biedt Veluwstylist ook woningfotografie aan. “Een verkoopklare woning en woningfotografie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een eerste indruk wordt immers opgedaan via internet / brochure foto’s, het totaalplaatje moet dus kloppen.” aldus Christel Huenestein. Tevens is meubelverhuur mogelijk, wat voornamelijk wordt toegepast in leegstaande woningen. “In een leegstaande woning is de ruimte moeilijk in te schatten, hierdoor zien mensen vaak niet de mogelijkheden van een huis. De ervaring leert dat wanneer je een woning inricht met meubels én de juiste accessoires, er meer kijkers op af komen.”

Op maandagavond 30 september wordt er in Kampen een presentatie gegeven door Kirsten Funcke-Slager, directeur en oprichter van House of KIKI. Deze presentatie zal in het teken staan van wat de kracht de verkoopstyling is. Hier zal worden benadrukt, middels feiten en cijfers, dat verkoopstyling loont. De presentatie zal plaatsvinden tijdens de Woonavond van de gemeente Kampen.