svtharde‘t HARDE – In navolging op de succesvolle voetbalquiz van vorig jaar is er tweede editie georganiseerd. Werd er toen nog een extern bureau ingeschakeld om één en ander te organiseren, is er nu om kosten te besparen gekeken hoe dit anders ingevuld zou kunnen worden . Mannus van de Schootbrugge en Bertus Jeensma, die vorig jaar nog tot de deelnemers behoorden , waren bereid om zelf een quiz in elkaar te zetten. De voorbereiding nam enige tijd in beslag maar het eindresultaat mocht er zijn.

De opkomst
Met 29 enthousiaste en zenuwachtige koppels was de kantine van s.v.’t Harde bijna te klein en moest er extra meubilair aangetrokken worden om iedereen van een zitplaats te voorzien. De publieke belangstelling mocht er ook zijn waardoor het geheel een overvolle kantine opleverde.

Aanvang
Er was een keuze gemaakt uit 9 categorieën die een totaal van 60 vragen opleverden over Ajax, Feyenoord, PEC Zwolle, s.v.’t Harde, het Nederlands elftal, de Ere divisie, de 1e divisie, buitenlands voetbal en Algemeen.

De quiz
Gekozen was voor een voorronde van 30 vragen met hierna een pauze. Vervolgens een 2e ronde van 20 vragen. Na telling van de behaalde punten zouden de beste 5 koppels de finale gaan bepalen. Doordat de 5e en de 6e plek op dat moment een gelijk aantal punten hadden behaald werd er besloten dat de beste 6 koppels de finale gingen bepalen. Addertje onder het gras was wel dat de organisatie de koppels uit elkaar haalde waardoor er uiteindelijk 1 persoon overbleef die zich de beste voetbalkenner van s.v.’t Harde mocht noemen.

De finale
Met nog 10 vragen voor de boeg hadden Mark Brink en Rene van ’t Goor (winnaars van vorig jaar) een totaal aantal punten van 47 behaald en stonden zij op dat moment bovenaan. De persoonlijk behaalde punten uit de finale waren doorslaggevend voor het eindresultaat en werd er bij een gelijke stand gekeken naar de punten uit de voorrondes. Uiteindelijk zou er automatisch één winnaar over blijven.

De winnaar
Met een totaal aantal finalepunten van 17 werd Rene van ’t Goor voor de tweede achtereen volgende keer de voetbalkoning van s.v.’t Harde. Op een keurige tweede plek eindigde Gert Jan Piksen (15 punten), derde werd Arnoud Kamerbeek (15 punten).

Tot slot
De organisatie heeft min of meer door de vele positieve reacties de opdracht gekregen om dit evenement tot een jaarlijks terugkerend iets te laten komen. Dank gaat uit naar de dames die in de controle kamer alle antwoorden hebben nagekeken en uiteraard de dames achter de bar die de dorstige deelnemers voorzien hebben van een drankje. Een zeer geslaagde avond waar nog lang positief over nagesproken zal worden.

Totaaluitslag

1. Rene van ’t Goor 17 punten
2. Gert Jan Piksen 15 punten (hogere score in de voorrondes)
3. Arnoud Kamerbeek 15 punten
4. Edwin van Egteren 14 punten (hogere score in de voorrondes)
5. Stevan Reurink 14 punten
6. Mark Brink 12 punten ( hogere score in de voorrondes)
7. Adrie Nagelhout 12 punten
8. Jean Michel van de Schootbrugge 11 punten
9. Gerrit Magré 7 punten
10. Erik Nagelhout (Pietje) 6 punten ( hogere score in de voorrondes)
11. Henri Strijkert 6 punten
12. Herwin Leusink 6 punten
In principe waren dit de beste zes koppels van de voorrondes die individueel gestreden hebben om de hoofdprijs. De rest van de uitslag uit de voorrondes is als volgt:

7. Marcel Schenk – Wilfred van Nieuwenhuizen 38 punten
7. Wim Reurink – Rick Reurink 38 punten
9. Jan Immeker – John Reurink 37 punten
10. Bennie Smeijers – Rick van ’t Hul 35 punten
11. Albert van Os – Henk Magré 33 punten
11. Leroy van der Veen – Christiaan Palm 33 punten
11. Arnold Visch – Stephan Brink 33 punten
14. Henk Westerink – William Huenesteijn 32 punten
14. Niels Dekker – Mark Kroes 32 punten
16. Peter van Hulsteijn – Hermen de Jager 29 punten
16. André van Egteren – Ferry van Geenen 29 punten
18. Lammert Pompert – Arnold Struik 27 punten
18. Bart Jan Olthuis – Berend Bruijnes 27 punten
20. Wim Schuurman – Stephan Tichelaar 26 punten
20. Marco de Mots – Lammert Groothuis 26 punten
20. Johan van Egteren – Michael Jeensma 26 punten
20. Henry van Dragt – Jan Witter 26 punten
24. André Bosch – Hilbert Zanting 25 punten
25. Wesley Huenesteijn – Martijn Spierdijk 24 punten
26. Sjoerd Bosscha – Henri Schipper 23 punten
26. Berry Akster – Kevin van Renselaar 23 punten
26. Lammert Wittingen – Ajan Elskamp 23 punten
29. Arjan van Egteren – Roland Brink 19 punten