Twee ingevorderde rijbewijzen met een proces-verbaal, een proces-verbaal en twee rijverboden werden uitgeschreven aan vijf bestuurders die in de nacht van zaterdag op zondag 28 november op de Veluwe onder invloed van drank reden.

In Harderwijk werd omstreeks 02.45 uur een 31-jarige man uit die plaats aangehouden op het Kruithuis. Hij probeerde met zijn snorfiets aan een controle te ontkomen en ging er vandoor. Op een bouwterrein kwam hij ten val en liep een bloedende hoofdwond op. Na behandeling door ambulancepersoneel moest hij mee naar het politiebureau. Hier blies hij 1.7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ditzelfde overkwam een 21-jarige man uit Leeuwarden. Agenten zagen de man omstreeks 04.50 uur met de auto op de A 28 onder ’t Harde rijden. Bij controle bleek ook hij te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 0.9 promille en voor een beginnend bestuurder overschreed hij daarmee de grens.

Eerder die nacht controleerden agenten op de Eperweg in ’t Harde een 46-jarige automobilist uit de gemeente Oldebroek. Zijn blaastest bleef net onder de grens van 1.3 promille, waarbij invordering van het rijbewijs had plaatsgevonden. Nu kreeg hij een proces-verbaal.

Bij controles in Nunspeet op de Elspeterweg en de Harderwijkerweg werden twee bestuurders met drank op aangehouden. In beide gevallen ging het om bestuurders uit die gemeente. Hun ademanalyse was aanleiding om hen een rijverbod te geven.