svthardeS.V. ’t Harde bewees zichzelf een slechte dienst door de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met ruime cijfers (4-1) te verliezen van V.V. Hattem.

’t Harde leek in de openingsminuut op voorsprong te komen, maar een schot van Henk Elskamp werd met moeite gepareerd door doelman van de Weerdt. Nog geen minuut later ontsnapte Rave over de rechterkant aan de aandacht van Bilal Bella. De voorzet van Rave werd matig uitverdedigd door Rico Leusink en recht in de voeten van Rabi Ezzat. Ezzat wist met een actie Leusink uit te spelen en doelman Visch te verschalken.

Na een klein kwartier trok Bram van de Worp de stand gelijk met een heerlijk genomen vrije trap in de kruising. ’t Harde kreeg meer en meer de bal en dat gegeven bood Hattem de kans om te spelen op de counter. Met de snelle buitenspelers Van der Bend en Rave hadden ze hier ook de capaciteiten voor. Halverwege de eerste helft liep Van de Bend eenvoudig Leusink eruit. Hij omspeelde Visch en zorgde voor een nieuwe voorsprong.

Vlak voor rust had ’t Harde een strafschop verdiend na een overtreding op Elskamp, maar scheidrechter Wessels weigerde de overtreding te bestraffen. Na de rust deed hij dit wel na een soortgelijke overtreding van Bella in het voordeel van Hattem. Van der Bend schoot van elf meter zijn tweede van de middag binnen.

’t Harde probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar kopkansen voor Boender, overgetikt door de keeper, en van Van de Worp en Van Renselaar, naast, misten het doel. In de slotfase kreeg ’t Harde uit een counter de definitieve genadeklap. Noordberger, die even daarvoor nog miste oog in oog met Visch, ronde beheerst af en zette daarmee de 4-1 op het scorebord. In de slotminuut schoot Van de Worp nog op de paal.

Zaterdag 10 september speelt S.V. ’t Harde de eerste van vele derby’s dit seizoen. De thuiswedstrijd tegen VSCO ’61 begint om 15.00 uur.