svtharde’t HARDE – In Heerde tegen de plaatselijke vv SEH ging S.V. ’t Harde voor de derde achtereenvolgende keer de bietenbrug op. Een afstandsschot van Veldhuis in de 64e minuut werd niet goed verwerkt door doelman Davey Visch en dat bleek uiteindelijk de enige treffer van de dag te zijn. ’t Harde begon de wedstrijd met drie nieuwe namen ten opzichte van vorige week. Hierdoor moesten de routiniers Leusink, Kamerbeek en van Renselaar op de bank plaatsnemen. De openingsfase was onwennig aan de zijde van de groen-witten, de ploeg had zichtbaar moeite met de formatie van SEH. Na een kwartier spelen leidde dit tot de eerste grote kans voor SEH. Sander Draaijer kon vrij doorstomen richting Davey Visch, maar de linkervoet van Visch bracht redding. Niet veel later kreeg SEH over linkerzijde een nieuwe kans, maar ook die trof geen doel.

Halverwege de helft beet ’t Harde eindelijk van zich af. Een vrije trap van Bram van der Worp miste rakelings het doel en een actie van Michael Jeensma vanaf de rechterkant werd nog geblokt door een verdediger. Op het offensief van ’t Harde antwoorde SEH met een prima kans voor Harmen van Oene, maar ook hij vond doelman Visch op zijn weg.

Na de rust kreeg daalde het niveau van de wedstrijd meer en meer. SEH kreeg een levensgrote kans, maar Van Oene kopte van dichtbij krachteloos in de handen van Visch. In de 64e minuut moest Visch wel capituleren. De jonge doelman verkeek zich op een afdraaiend afstandsschot van verdediger Hans Veldhuis, 1-0.

Vlak na de openingstreffer kreeg ’t Harde een grote kans op de gelijkmaker. Michiel Vlijm stootte goed door over de rechterkant. Zijn voorzet kwam aan binnen het vijfmetergebied bij Bram van de Worp. Van de Worp besloot echter in plaatst van direct te schieten nog een man uit te kappen. Hierdoor manoeuvreerde hij zichzelf in een lastige positie en kon zijn uiteindelijke inzet van de doellijn worden gekopt.

Het spel golfde vervolgens op en neer, zonder dat beide partijen tot echt grote kansen kwamen. Dat veranderde toen Bram van de Worp een prima aanval opzette met Henk Elskamp. De voorzet van eerstgenoemde leek een niet te missen kans te bieden aan Melvin Boender. Echter stortte doelman Richard Tijssen zich voor de bal en voorkwam hiermee een zekere gelijkmaker.

Een nederlaag was onafwendbaar voor ’t Harde en de ploeg ontsnapte in de slotfase aan een tweede tegentreffer, toen scheidsrechter Van Gerrevink de handsbal van Henk Elskamp in het zestienmetergebied over het hoofd zag.

Volgende week speelt S.V. ’t Harde haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander SVI uit Zwolle is na drie wedstrijden nog zonder puntverlies en staat samen met VSCO ’61 aan kop in de 3e klasse C.

Scoreverloop: 64e 1-0 Hans Veldhuis

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Michiel Vlijm, Jordy Huenestein (80e Kevin van Renselaar), Wesley Huenestein, Bilal Bella; Melvin Boender, Terence ten Brink © (70e Arnoud Kamerbeek), Menno van ’t Hul; Michael Jeensma, Henk Elskamp, Bram van de Worp.