svtharde’t HARDE – De eerste bekerwedstrijd van S.V. ’t Harde is geëindigd in een 2-2 gelijkspel tegen Hoevelaken. Na een uur spelen leek een positief resultaat ver weg voor de mannen van trainer Marco Wilmink. In de laatste vijfentwintig minuten van de wedstrijd werd een 0-2 achterstand door doelpunten van Michael Jeensma en Melvin Boender rechtgetrokken.

De wedstrijd

De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich door weinig periode van langdurig balbezit voor beide partijen. De eerste echte mogelijkheid was voor Hoevelaken. De gasten, dit seizoen uitkomend in de 3e klasse B, kregen in de 13e minuut een hoekschop. Via een variant werd laatste man Jeffrey Duijst vrijgespeeld op de zestien meter. Met een simpele kapbeweging omspeelde hij Michael Jeensma, maar zijn schot ging vervolgens ruim over. Het antwoord van ’t Harde liet niet lang op zich wachten. Enkele minuten later werd Jeensma vrijgespeeld door Bram van de Worp, na een rush over de breedte van het veld. De voorzet van Jeensma bereikte spits Kevin van Renselaar. Zijn kopbal miste echter kracht en precisie.
Hoevelaken kreeg halverwege de eerste helft meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in de 26e minuut in een grote kans voor rechtsbuiten Edwin Duijst. Linksback Arjan van Putten werd niet goed gecoacht en liet zich verrassen in zijn rug. Gelukkig voor ’t Harde kon hij het Duijst nog moeilijk maken waardoor diens schotje een eenvoudig prooi was voor keeper Davey Visch. Tien minuten voor rust was het alsnog raak voor Hoevelaken. Na een prima lange bal werd linksbuiten Patrick Kloppenburg de diepte ingestuurd. Hij won op snelheid en kracht het duel met Michiel Vlijm en verschalkte Visch met een geplaatste schuiver in de korte hoek, 0-1.
Hoevelaken kreeg in de slotfase van het duel een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een slordige pass van Van Putten kon Van Kloppenburg doorbreken over de linkerkant. Zijn voorzet leek niet te missen door spits Joeri van der Hoeven, echter een katachtig reflex van Visch voorkwam een tweede treffer van Hoevelaken. Omdat ’t Harde niet verder kwam dan een hoog over geschoten schot van aanvoerder Terence ten Brink bleef de ruststand 0-1.
Tijdens de rust wisselde trainer Wilmink twee keer. Jordy Huenestein verving Rico Leusink en Melvin Boender kwam in de plaats voor Kevin van Renselaar. Door de laatste wissel ging Henk Elskamp in de spits spelen en vertrok Bram van de Worp naar de linksbuitenplaats. Twee minuten na de hervatting was Wilmink echter door zijn wissels heen. Aanvoerder ten Brink voelde na een goede individuele actie dat zijn hamstring begon op te spelen en hij liet zich vervangen door Menno van ’t Hul.