svthardeS.V. ’t Harde heeft woensdagavond het tweede Veluwecup-duel tegen V.V. Oene met 2-2 gelijkgespeeld.

Voor rust nam S.V. ‘t Harde via Terence ten Brink en Michael Jeensma de leiding, maar in het tweede bedrijf kwamen de bezoekers langszij door doelpunten van Jim Schaap en Michiel van ’t Einde.
Waar ’t Harde voor rust veruit de betere in het spel was, zorgde Oene na rust voor het meeste gevaar.

Voor rust waren de mannen van trainer Wilmink namelijk heer en meester, hoge druk zetten en verzorgd voetbal zorgden voor een uitstekend te aanschouwen eerste helft. Terence ten Brink wist na een kwartier spelen de score te openen na een uitstekende aanval.
Kevin van Renselaar zet na een dubbele kaats,Ten Brink alleen voor doelman Balk, de afronding was uitstekend; 1-0.

S.V. ‘t Harde bleef floreren in aanvallend voetbal, echter de afronding liet nog weleens te wensen over. Zo wisten van Renselaar, Kwakkel en Boender de score niet uit te breiden. Michael Jeensma deed dit wel. De routinier van de ploeg scoorde na een half uur spelen, nadat Ten Brink met een prima assist hem had gelanceerd; 2-0.
V.V. Oene liet vlak voor rust eindelijk iets in aanvallend opzicht zien. Wijnand van Eek ging alleen op doelman Visch af, maar de nieuwe doelman van S.V. ’t Harde was de Oene-spits de baas.

Trainer Wilmink voerde vijf wissels door tijdens de pauze en dit kwam het spel niet ten goede. Waar S.V. ’t Harde vlak voor het verstrijken van de speeltijd nog één kans kon creëren via Melvin Boender, speelde V.V. Oene met iets meer druk vooruit ten opzichte van de eerste helft. Dit resulteerde in een doelpunt van Jim Schaap.

De invaller kreeg teveel ruimte van de defensie en schoof de bal, door de benen van doelman Visch in het doel. ‘t Harde kon niet meer brengen wat voor rust wel op de mat gelegd werd. Dat van ’t Einde vijf minuten voor tijd de eindstand op 2-2 bepaalde is volledig op het conto van S.V. ’t Harde bij te schrijven. Slordig uitverdedigen, gebrek aan concentratie zorgde voor een onnodige puntendeling.

Aanstaande zaterdag speelt de S.V. ‘t Harde tegen ESC op het Veluwecuptoernooi. Aftrap op Sportpark Schenk is om 14.30 uur.