svthardeZaterdag staat alweer de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma. S.V. ’t Harde krijgt daarin Olympia ’28 uit Hasselt op bezoek.

Olympia is gezien het recente verleden een onbekende tegenstander voor de groenwitten. Voor de laatste competitiewedstrijd tussen beide ploegen moeten we terug naar de vorige eeuw, namelijk het seizoen 1991/1992. Deze eeuw acteerde de ploeg uit Hasselt vooral op tweedeklasseniveau in district Noord, totdat er twee degradaties op rij volgden. Afgelopen seizoen promoveerde Olympia via de nacompetitie. Na elf wedstrijden staat men nu op een negende plek, een punt boven ’t Harde.

De Hardenezen moesten afgelopen zaterdag tegen DSV weer eens een nederlaag slikken, waardoor de stijgende lijn is gestokt. Tegen Olympia heeft ’t Harde de kans om weer een plek te stijgen ten koste van een directe concurrent.

In de laatste twee wedstrijden voor de jaarwisseling is een goed resultaat hard nodig om na de winterstop uitzicht te houden op een goede klassering. Het duel zaterdag op Sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jongsma.