veluwecup_logoDerdeklasser ’t Harde is de winnaar geworden van de VeluweCup 2013. De ploeg van Edwin van Egteren verloor zaterdagmiddag met 3-4 van Epe, maar won dinsdag met liefst 5-0 van buurman ESC. Doordat treffers ook punten opleveren, eindigt het meest scorende elftal bovenaan.

De middag op sportpark Bovenmolen begon met een 2-1 winst voor Owios tegen ESC. De Elburgers, die fel startten maar daarna wegzakten, namen uit de enige kans een voorsprong, nadat Mathijs Frik zijn geblokte vrije trap breed legde naar Mark Land. De middenvelder haalde doeltreffend uit. Owios had het meeste recht op een doelpunt en kreeg na een uur de stand weer gelijk via een kopbal van Hendri Nagelhout. ESC was in de tweede helft iets gevaarlijker, maar scoorde niet meer. Bennie Veldhoen deed dat namens de Oldebroekers wel. In blessuretijd omzeilde hij keeper Bjarn Onderstal.

Direct daarna begon ’t Harde flitsend met een fraaie treffer van Michael Jeensma. Vlak na rust stond het echter 1-3 voor Epe door een doelpunt van Koen Logen en twee van Stefan Lokhorst. Jeensma bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte, maar door een discutabele strafschop, benut door Logen, won Epe alsnog met 3-4. Jeensma mocht zich door zijn hattrick en een goal op dinsdag topscorer noemen met vier treffers. Epe werd tweede achter ’t Harde, gevolgd door Owios en ESC.