‘T HARDE – Afgelopen zaterdag was het weer zover. Sinterklaas kwam aan op ’t Harde. In een klassiek houten koets, onder begeleiding van ’t Kroonkorps, arriveerde de Goedheiligman via de N309 (Eperweg) op het winkelcentrum van ’t Harde.

Speciaal voor deze keer was er door Leon van M-S-P Licht en Geluid uit Nunspeet en de ondernemersvereniging een super groot podium gebouwd met een koepeldak, licht, rook en geluid. Het podium was voor hiervoor neergezet op de fundering van winkels welke een aantal jaren geleden getroffen werden door een verwoestende brand. Wegens de komende grootschalige nieuwbouw van het winkelcentrum, waarvan de aanvang gepland staat voor komend voorjaar, namen de Sint en zijn Pieten dus symbolisch afscheid van het oude winkelcentrum.

Sinterklaas en bijna 30 zwarte pieten werden op het zeer druk bezochte winkelcentrum eerst hartelijk welkom geheten door Burgemeester de Lange en de voorzitter van de Ondernemersvereniging ’t Harde Hans Nab. Sinterklaas was zeer verheugd om te horen dat er nu eindelijk na zo’n lange periode duidelijkheid is omtrent de bouw van een prachtig nieuw winkelcentrum.

Na het welkomst woord werden de kinderen getrakteerd op een fantastische show verzorgd door, een speciaal uit Spanje meegekomen Goochelpiet, welke werd gepresenteerd door vrouwtje Monica. De goochelpiet zorgde voor een wervelende meezingshow en vermaakte de aandachtig luisterende kinderen met boeiende goocheltrucs. Ondertussen werden de kinderen rijkelijk verwend met heerlijke pepernoten door de zwarte pieten. Tussen de goocheltrus van goochelpiet door zongen de kinderen samen met de pieten vrolijke liedjes onder muzikale begeleiding van TOG.

Sinterklaas en de Ondernemersvereniging willen graag iedereen bedanken die geholpen heeft bij dit geweldige feest. Bijzondere dank gaat uit naar m-s-p.nl licht en geluid, Nicole Jongkind van de entertainster.nl, Henk Scholten Koetsenverhuur uit Wezep, TOG, het Kroonkorps, alle verkeersregelaars en alle overige sponsoren en vrijwilligers.

sinterklaas_tharde_2011

Foto: Eddy Bossenbroek