‘T HARDE – Op zaterdagmiddag 13 juli van 14.00 tot 18.00 uur hield het team dat jaarlijks het Karbietfeest  organiseert, een spetterende Hollandse middag op de Careander locatie Heidestate in ’t Harde voor de  woonvormen in`t Harde,Doornspijk en Wezep. Het ging om een groep van ongeveer 150 mensen met een beperking  en hun begeleiders. Het Karbietfeestteam, wat al jarenlang in de laatste week van het jaar een gezellige party organiseert voor jong en oud, is bijna niet meer weg te denken uit de gemeente Elburg. Velen kijken uit naar de eindejaarsavond. Ook de editie van 2012 was een groot succes. De opbrengst was bestemd voor drie doelen. Zo mochten de Nierstichting en de ijsvereniging Doornspijk al een bijdrage ontvangen en zaterdag was er het KarbietFeest on Tour voor Careander.

karbiet _careander

Kijk HIER voor een fotoreportage van Jan van de Pol

‘Het Karbietteam wilde graag deze groep mensen een onvergetelijke middag aanbieden. Omdat er juist op dit soort gezellige dingen bezuinigd wordt in de zorg, is er gewoonweg geen geld beschikbaar en deze groep mensen een leuk uitstapje of verzetje juist zo nodig hebben. Wij weten ook dat deze groep mensen het prachtig vindt om te luisteren naar Hollandstalige muziek en te dansen en mee te zingenzingen. Vandaar dat onze keus op de Careander groep is gevallen in onze gemeente, ‘aldus een woordvoerder.

Er was een schitterend programma in een echte feesttent en diverse artiesten waaronder Roy Raymonds ,Egbert Dijkhuis, Duo Remix, Natanael Bos, Zangeres Jolanda en mister Nightlife traden op.De gasten genoten zichtbaar van de optredens. Het Karbietfeest bood de Careander groep een compleet verzorgde middag aan met een hapje en een drankje en vanuit een echte frietkraam werd de avondmaaltijd verzorgd. De vrijwilligers van het Karbietteam hopen dat alle aanwezigen hebben genoten van de feestmiddag.