svtharde’t HARDE – Met nog één wedstrijd te gaan voor ’t Harde in de Veluwecup hadden de gastheren nog uitstekende papieren om de editie Veluwecup 2016 te kunnen winnen. Een 2-4 nederlaag tegen ESC gooide echter roet in het eten, waardoor OWIOS, die haar laatste wedstrijd tegen DSV ’61 wist te winnen, met de bokaal van de Veluwecup naar Oldebroek huiswaarts keerde.

De wedstrijd
Nadat het eerste kwartier van de wedstrijd redelijk gelijk opgaand was, kreeg ’t Harde steeds meer grip op de wedstrijd. Onder leiding van aanvoerder Terence ten Brink werd de tegenstander steeds meer opgejaagd en zodoende kon de thuisclub in de omschakeling een aantal keer gevaarlijk eruit komen. Tot grote kansen leidde dit echter nog niet.

Tegenvaller voor de ploeg van trainer Marco Wilmink was het vroege uitvallen van Bilal Bella, hij werd vervangen door Michiel Vlijm. Na ruim twintig minuten gespeeld te hebben kreeg Henk Elskamp het ouderwets op de heupen. Met zijn kenmerkende stijl wist hij vanaf de linkerkant zijn man te passeren en verraste hij de keeper van ESC in de korte hoek, 1-0.

Geholpen door de verworven voorsprong bleef ’t Harde de licht bovenliggende ploeg en probeerde het veelal kansen te creëren via de actieve Michael Jeensma. Jeensma zorgde in combinatie met ten Brink continu voor dreiging van de rechterflank. Echter was de eindpass nog niet optimaal, waardoor spits Kevin van Renselaar nog niet in scoringspositie gebracht kon worden.

Beste kansen voor ’t Harde kwamen na onder andere een prima genomen lange bal van Rico Leusink op de vrijgelopen Jeensma. Zijn lobje werd katachtig uit de goal gewerkt door de doelman Kevin Struik. Ditzelfde gold voor een prima schot van Elskamp.

ESC probeerde net als ’t Harde met verzorgd voetbal tot kansen te komen. Meeste dreiging van de gasten kwam uit standaardsituaties voort. Weifelend optreden van keeper Glenn Kroes resulteerde in een drietal vrije kopkansen voor o.a. ESC-aanvoerder Richard Boer. Boer had echter het vizier koppend niet op scherp staan.

Vlak voor rust kwam ESC toch op gelijke hoogte. Uit een niet al te gevaarlijk ogende aanval ging keeper Kroes aan de zijkant van het strafschopgebied te wild in op spits Stef Alkema, waardoor ESC een terechte strafschop kreeg. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Matthijs Frik, 1-1.

Na de rust ging ’t Harde enthousiast van start om een hernieuwde voorsprong te pakken. Grootste kans was er voor Jeensma. Hij werd in stelling gebracht na goed doorjagen van Menno van ’t Hul. Zijn lobje miste echter net de precisie en ging net lang de verkeerde kant van de paal.

Na een klein kwartier namen de krachten van de thuisploeg af en werd er steeds meer ruimte aan ESC weggegeven. In de 60e minuut kwam ESC op voorsprong nadat een kopbal van de ingevallen spits Wim de Vries nog gekeerd kon worden, maar de rebound een prooi was voor Marwin Visscher, 1-2. ’t Harde reageerde echter uitstekend en binnen een minuut maakte het de gelijkmaker. Een slordige terugspeelbal van Mitchel Kalverda werd onderschept door Elskamp. Hij omspeelde keurig de keeper en wist met zijn linkerbeen een afgemeten voorzet te geven op de vrijstaande van Renselaar die de bal keurig in het nagenoeg lege doel wist te koppen, 2-2.

De gelijkmaker bracht duidelijk even nieuw vuur in de ploeg van trainer Wilmink. ’t Harde was dichtbij een voorsprong, maar de kopbal van Melvin Boender werd ternauwernood door invaller-doelman Marijn van der Gaag tot een corner verwerkt.

Helaas voor ’t Harde was deze kans zo’n beetje het echte laatste wapenfeit. ESC werd sterker en wist in eerste instantie keeper Kroes op haar weg om de 2-3 te maken. De daaropvolgende corner werd echter doeltreffend verlengd door Kalverda, die hiermee zijn eerder gemaakte fout goedmaakte, 2-3.

In de 80e minuut stelde Wim de Vries de zege veilig door van dichtbij de 2-4 binnen te schieten. In de hierop volgende slotfase wisten zowel ’t Harde als ook ESC geen noemenswaardige kansen te creëren en bleef de stand 2-4.

De eerste (oefen) nederlaag van het seizoen na een eerdere winstpartij en een gelijkspel tegen respectievelijk Elspeet en Oene. ’t Harde gaat vanaf volgend weekend in acht dagen tijd de drie poulewedstrijden afwerken in het kader van de KNVB-beker. Zaterdag 20 augustus start het team met een thuiswedstrijd tegen Hoevelaken 1.

Opstelling S.V. ’t Harde Glenn Kroes; Bilal Bella (12e Michiel Vlijm), Rico Leusink (77e Arjen Kwakkel), Jordy Huenestein, Wesley van der Roest; Menno van ’t Hul, Terence ten Brink © (46e Arnoud Kamerbeek), Melvin Boender; Michael Jeensma, Kevin van Renselaar (70e Jari Bakker), Henk Elskamp.