svtharde’t HARDE – Vandaag speelt sv ’t Harde in en tegen Elspeet. Beide ploegen begonnen de tweede seizoenshelft vorige week met een overwinning.

Voor Elspeet, dat met 2-1 bij Hulshorst won, was dat nog maar de tweede overwinning van het seizoen. De eerste overwinning was uitgerekend tegen ’t Harde, in een wedstrijd die gezien de kansenverhoudingen heel anders voor de Hardenezen had moeten aflopen.

Elspeet staat, mede door maar liefst zeven gelijke spelen, op een elfde plek met dertien punten. Wat vooral opvalt is de lage productiviteit (15 goals voor), maar tegelijkertijd de sterke defensie met slechts 19 tegendoelpunten. Een sterk collectief dus, dat moeilijk te verslaan is.

Voor ’t Harde de opdracht om voort te borduren op de mooie 2-1 overwinning op Zeewolde en de midweekse oefenzege op ESC. Met de eerdere nederlaag tegen Elspeet in het achterhoofd, weten de groen-witten dat dit weer een hele andere wedstrijd wordt. Bij een overwinning kruipt ’t Harde weer langzaam richting subtop, wat toch het streven moet zijn.

De wedstrijd op sportpark Op de Heide in Elspeet begint om 15.00 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Bosch.