veluwecup’t HARDE – S.V. t Harde is met de 6e editie van het Rabobank Veluwecup toernooi begonnen met een eenvoudige 3-0 overwinning op Elspeet. Het traditionele voorbereidingstoernooi word dit jaar gehouden op het eigen Sportpark Schenk. Marco Wilmink verschijnt met drie nieuwe versterkingen aan de aftrap: linksback Bilal Belle kwam over van V.V. Nunspeet, doelman Glenn Kroes is overgekomen van VIOS Vaassen en Terence ten Brink is na diverse avonturen bij clubs in de regio terug op het oude nest. ’t Harde begon de wedstrijd uitstekend en zette Elspeet direct flink onder druk enkele minuten leverde dit de 1-0 op. Het zeer slordig uitverdedigen van de gasten uit Elspeet kwam Terence ten Brink oog in oog met de doelman van Elspeet en passeerde deze met een lage schuiver in de verre hoek.

Na de 1-0 was ’t Harde de betere in het spel en opvallend was de nu al zeer goede samenwerking tussen Micheal Jeensma en Terence ten Brink. Met enige regelmaat wisten de twee elkaar te vinden en na 15 minuten spelen leverde dit een nieuwe kans op. Terence draaide eenvoudig weg bij zijn directe tegenstander en had een schitterende opening op de rechterkant in huis, waardoor Micheal Jeensma eenvoudig de bal controleerde, helaas ging zijn inzet voorlangs het doel van Elspeet.
In het eerste half uur kon Elspeet hier weinig tegenover zetten, het enige gevaar wat er ontstond riep ’t Harde over zichzelf af. Doelman Glenn Kroes oogde soms wat onzeker tijdens het meevoetballen en hierdoor creëerde Elspeet wat gevaar maar tot echte grote kansen leidde dit echter niet. Na diverse speldenprikken van ’t Harde kreeg Elspeet na ruim half uur spelen toch een grote kans. Balverlies van Terence ten Brink zorgde ervoor dat de spits van Elspeet in stelling gebracht werd, echter ging zijn schot via de paal naast. Een minuut later had Menno van ’t Hul de kans om de voorsprong te verdubbelen voor ‘t Harde. Een voorzet van Henk Elskamp werd weg gebokst door de keeper en kwam terecht bij Menno die direct uithaalde, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger.

In de laatste minuut voor rust was er nog één noemenswaardige kans van Elspeet en een ingooi werd goed verlengd met het hoofd waardoor de spits van Elspeet opnieuw in stelling werd gebracht. Dit keer raakte zijn schot het vangnet, waardoor beide teams gingen rusten met een 1-0 tussenstand.

In de rust vonden enkele wissels plaats, maar het spelbeeld bleef onveranderd. Wel wist Elspeet de eerste kans te creëren, met een snelle counter kwam de linkshalf van Elspeet alleen af op doelman Kroes, die de inzet uitstekend met zijn voeten wist te keren. Hierna had ’t Harde het betere van het spel en het gevaar bleef komen van Terence ten Brink en Micheal Jeensma. Met een individuele actie passeerde Micheal zijn directe tegenstander en kwam goed naar binnen. Met een simpele pass stelde hij Terence in scoringspositie, maar een te zwakke inzet werd eenvoudig opgepakt door de doelman.

Beide heren stonden ook aan de basis van de 2-0. Na een schitterende combinatie tussen Terence en Micheal, probeerde laatstgenoemde spits Kevin van Renselaar te bereiken, een verdediger van Elspeet doorzag dit en kon de bal nog net over de eigen achterlijn schieten. Bij de opvolgende corner van Micheal Jeensma ging doelman Janssen niet vrijuit en kon Melvin Boender eenvoudig binnen koppen; 2-0.

In het restant van de wedstrijd daalde het tempo en werden er door beide teams enkele wissels toegepast. Hierdoor kwam het duel iets meer in evenwicht, maar bleven grote kansen uit. In de 70e minuut kreeg de ingevallen spits Jari Bakker wel de mogelijkheid om zijn doelpunt mee te pikken. Op de rand van het strafschopgebied werd hij ingespeeld, draaide zich goed vrij en besloot de trekker zelf over te halen waar het mogelijk een betere optie was geweest op de mee-opgekomen aanvoerder Rico Leusink in te spelen, het schot belandde in het vangnet.

Enkele minuten later was middenvelder Menno van ’t Hul die een corner bijna ineens tot doelpunt promoveerde, echter kon de ingevallen doelman van Elspeet de bal met een uiterste krachtsinspanning uit het doel tikken.

In de slotminuut kwam de 3-0 alsnog op het scorebord. Micheal Jeensma beloonde zijn goede optreden met een doelpunt. Na een overtreding binnen het strafschopgebied op de behendige aanvaller, kon scheidsrechter van den Beld niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Dit buitenkansje was wel besteed aan Micheal en hij schoot de strafschop onberispelijk binnen.
Bij het laatste fluitsignaal kan geconstateerd worden dat een 3-0 overwinning een juiste afspiegeling was van het krachtsverschil tussen beide ploegen in deze wedstrijd. Aanstaande woensdag speelt sv ‘t Harde zijn tweede wedstrijd op Sportpark Schenk tijdens het Rabobank Veluwecuptoernooi om 19.30 uur en tegenstander zal zijn vv Oene