ARNHEM – Er is in ’t Harde goede hoop dat de rondweg, in wat voor variant dan ook, er niet komt. Die conclusie trok Arie van Dijk, voorzitter van het comité Rondweg Nee, na de vergadering van de Statencommissie mobiliteit en economie in het provinciehuis in Arnhem. Van Dijk was er overigens niet alleen, maar met zo’n dertig andere inwoners van de gemeente Elburg, waaronder burgemeester Frans de Lange.

Die overigens Van Dijk niet tot zijn medestanders kan rekenen om de eenvoudige reden dat De Lange een rondweg wel gewenst vindt. Op meegebrachte spandoeken zetten de Hardenezen hun mening nog eens kracht bij.

Van Dijk is, net als het merendeel van de bevolking, voor een opwaardering van de N309, zodat een rondweg achterwege kan blijven. Zoals gezegd weet hij zich gesteund door in ieder geval achthonderd Hardenezen die zich met een handtekening tegen de rondweg konden uitspreken. Voorstanders van een nieuwe verkeersader hebben zo’n veertig handtekeningen weten te verzamelen, beduidend minder dus. Maar ook zij kwamen gistermiddag aan het woord en konden tegenover de statenleden hun punt maken.

Deze commissieleden spraken zich overigens uit voor een zogeheten milieu- en effectrapportage (MER) die op drie verschillende varianten losgelaten kan worden. In de vergadering van de provinciale staten op 16 februari wordt definitief daarover besloten.

Gedeputeerde Marijke van Haaren, die mobiliteit in haar portefeuille heeft, verheugde zich over de grote belangstelling van uit ’t Harde. Waarmee volgens haar nog eens duidelijk wordt hoe groot de betrokkenheid van de Hardenezen bij de problematiek van de rondweg is.

Bron: http://www.destentor.nl/regio/veluwenoord/8040979/t-Harde-laat-zich-horen-in-Arnhem.ece