svthardevevoDoor een tweede zege op rij en de vierde in de laatste vijf competitiewedstrijden lijkt ’t Harde zich wat steviger in de middenmoot gehanteerd te hebben. Doelpunten van Terence ten Brink en Henk Elskamp bezegelden de 2-1 overwinning, een uitslag die de verhoudingen op het veld amper weer gaf.

’t Harde startte voortvarend aan de wedstrijd en was in de beginfase veelal gevaarlijk over de rechterkant via Michael Jeensma en Rico Leusink. De grootste kans was voor Henk Elskamp die een strakke voorzet van Melvin Boender net naast het doel schoot. In de 20e minuut was het eindelijk raak. Elskamp werd prima de diepte ingestuurd en zijn voorzet werd eenvoudig van dichtbij in het doel gewerkt door Terence ten Brink, 1-0.

Omdat ’t Harde in de eindfase van de aanvallen veelal slordig acteerde en ook om dat VEVO nauwelijks kansen creëerde bleef de 0-1 tot aan de rust staan.

Kort na de rust sloeg ’t Harde opnieuw toe. Een lange bal van achteruit werd op waarde geschat door Elskamp. Op zijn kenmerkende stijl omspeelde hij de keeper van VEVO en ronde met een prima schuiver af in het lege doel, 2-0.

VEVO leek onder de voet gelopen te worden. ’t Harde creëerde volop kansen. De grootste waren voor Bram van de Worp die een volley van dichtbij naast het doel zag vliegen en voor ten Brink die een schuiver van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal plaatste.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg VEVO mede door concentratieverlies aan de zijde van’t Harde kansen om de aansluitingstreffer te maken. Een scrimmage vlak voor het doel van Davey Visch leidde bijna tot een doelpunt ware het niet dat Michiel Vlijm net op tijd voor opruiming zorgde.

In de 83e minuut kreeg ’t Harde toch een tegentreffer om de oren. Waar Visch in eerste instantie nog redding kon brengen was hij volstrekt kansloos bij de tweede poging, 2-1.

Gelukkig voor ’t Harde wist VEVO in de resterende tijd geen aanspraak meer te maken op een puntendeling en pakten de groenwitten een verdiende, doch moeizame zege.

Aankomend weekend is er een beker-/inhaalprogramma en derhalve dus geen competitieprogramma voor ’t Harde 1. Wel is er een oefenwedstrijd ingepland tegen CSV ’28 uit Zwolle. De thuiswedstrijd zal aanvangen om 14.30 uur.

Scoreverloop: 20e 1-0 Terence ten Brink, 50e 2-0 Henk Elskamp, 83e 2-1 VEVO

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Rico Leusink, Arnoud Kamerbeek (55e Jordy Huenestein), Wesley Huenestein, Michiel Vlijm; Menno van ‘t Hul, Terence ten Brink ©, Bram van de Worp; Michael Jeensma, Henk Elskamp (84e Kevin van Renselaar), Melvin Boender (75e Bilal Bella).