svthardeS.V. ’t Harde is in de derby tegen DSV ’61 tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Op de Haere werd het 3-0 voor de oranje zwarten die ook als enige partij recht hadden op de overwinning.

’t Harde startte met dezelfde zelfde opstelling als in de laatste weken, maar dit bood helaas geen houvast voor de mannen van trainer Jan Jaap Kooistra. De ploeg kreeg veel de bal van DSV maar eenmaal op de helft van de tegenstander wisten de spelers nauwelijks tot creatieve oplossingen te komen om het oud S.V. ’t Harde doelman Henry Schipper moeilijk te maken. DSV kon het geliefde spel spelen en probeerde in de omschakeling te komen met de spitsen Hofmeijer en Hoekert.

Na ruim een half uur spelen liet Westerink zien waar hij sterk in is. Vanuit een lopende situatie is hij zijn directe tegenstander kwijt en met een bekeken lob passeerde hij de verkeerd opgestelde Davey Visch, 1-0. ’t Harde leek snel orde op zaken te stellen. Een voorzet van Melvin Boender vanaf de linkerkant van het veld werd bij de tweede paal ingekopt door Bram van de Worp. Schipper redde en wist ook met het nodige kunst en vliegwerk de rebound van Henk Elskamp uit het doel te halen.

Triest genoeg was dit op een enkel afstandsschot na het enige gevaar van de kant van ’t Harde. Na de rust ging het twee keer verdedigend compleet mis en wist Westerink wederom met een prima, maar op het oog houdbare lob, de doelman te verschalken, 2-0.

In de slotfase kon invaller Schreurs de einduitslag op 3-0 brengen na wederom geklungel in de defensie op het scorebord zetten. Een grote nederlaag in een duel waar je zeker vanuit het oogpunt van ’t Harde meer zou verwachten. Achteraf was het besef daar dat het niet aan de mist, de scheidsrechter of het veld lag. Een wijze les voor de volgende keer.
En die volgende keer is a.s. zaterdag al. Dan speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen Olympia ’28 uit Hasselt. De wedstrijd op Sportpark Schenk vangt aan om 14.30 uur.

Scoreverloop: 32e minuut 1-0 Westerink, 65e minuut 2-0 Westerink, 93e 3-0 Schreurs

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Rico Leusink, Arnoud Kamerbeek, Wesley Huenestein, Michiel Vlijm; Menno van ’t Hul (67e Arno Leusink), Terence ten Brink ©, Bram van de Worp; Michael Jeensma (67e Bilal Bella), Henk Elskamp, Melvin Boender.