logo-politie-vierkant’t Harde – De politie heeft maandag 19 januari twee mensen aangehouden in een woning aan de Berkstraat. Hier werd een hennepkwekerij geëxploiteerd en deze is door de politie ontmanteld.

Het vermoeden was, dat in de woning hennep werd geteeld en de politie stelde een onderzoek in. In een slaapkamer en op zolder werden twee kweekruimtes aangetroffen met ruim 230 planten. De stroom was niet illegaal afgetapt.

Twee aanhoudingen
De bewoonster en een 58-jarige man uit Hattem werden aangehouden. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de hennepteelt. Een professioneel bedrijf ontmantelde de kwekerij en na het onderzoek maakt de politie proces-verbaal op.

Gevaarlijke situaties
Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het veelal illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Tippen kan ook anoniem
Ken jij iemand die verdient aan deze vorm van criminaliteit? Tip dan de politie via 0900-8844. Kent de dader jou ook? Bel M. via 0800-7000 en Meld Misdaad Anoniem. Zo kun je een bijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.