‘T HARDE – Woningcorporatie Uwoon houdt dinsdag 22 maart een inloopavond voor de inwoners van ’t Harde. Tijdens die avond worden de plannen gepresenteerd voor het nieuwe winkelcentrum.

In MFC Aperloo in ’t Harde kunnen belangstellenden tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen om de nieuwe indeling van het gebied te bekijken. Van de diverse betrokken partijen zijn vertegenwoordigers aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. Naast Uwoon zijn dat onder meer de gemeente Elburg en Assen-Berg Projecten (ABP). Met die laatste partij heeft Uwoon samenwerking gezocht voor de ontwikkeling van het commercieel vastgoed. Uwoon draagt zorg voor de woningen in het project.
De totstandkoming van het winkelcentrum kende een lange aanloop. Uwoon raakte eind 2008 als mediator betrokken bij het vastgelopen project. Een nieuw plan volgde, waarvoor de woningcorporatie draagvlak kreeg bij alle betrokken partijen. Eind 2010 besloot Uwoon de ontwikkeling van het winkelcentrum op zich te nemen. De planning is erop gericht om in het vierde kwartaal van 2011 te starten met de bouw.
Een deel van het winkelhart van het dorp werd in de nacht van zondag op maandag 22 oktober 2007 verwoest door een brand. Het winkelcentrum in ‘t Harde ligt er sindsdien gehavend bij.

winkelcentrum_rtharde